Cinema
Cultura 10/02/2020

La gala dels Oscars en 10 moments

De l'actuació sorpresa d'Eminem a l'homenatge de Bong Joon-ho a Martin Scorsese

Xavi Serra
3 min
Steve Martin i Chris Rock als Oscars

Sensacional Janelle Monáe

La cantant va obrir la gala amb un homenatge al film de Tom Hanks Un amigo extraordiario seguit d'una espaterrant versió del seu tema Come alive amb una nova lletra en clau d'Oscars i vestuari reivindicatiu de títols exclosos de les nominacions com Midsommar.

El marit feliç d'Olivia Colman

L'actriu anglesa ni tan sols estava nominada, però va fer el discurs més divertit: "Els Oscars de l'any passat van ser la nit més feliç de la vida per al meu marit. Això va dir. I he donat a llum tres cops. Així que espero que us ho passeu tan bé com s'ho va passar ell aquella nit".

Eminem per sorpresa

El 2003 no va anar a recollir el seu Oscar per Lose yourself, però aquest diumenge Eminem ha pujat a l'escenari per interpretar la cançó per sorpresa. Segurament no va ser la millor versió i semblava tenir algun problema tècnic, però la imatge del públic dels Oscars movent els braços va ser impagable.

Eminem als Oscars

Wiig i Rudolph, infal·libles

Són les millors. Les dues còmiques han fet veure que estaven enfades per, a continuació, oferir-se als directors presents. "No només fem comèdia, eh!" El seu timing perfecte i una complicitat forjada al Saturday night live han fet de Wiig i Rudolph un tàndem còmic demolidor, fins i tot cantant.

Bong Joon-ho homenatja Scorsese

"Quan estudiava cinema vaig llegir una cosa que em va quedar gravada: 'La cosa més personal és també és la més creativa'. Ho va dir Martin Scorsese", ha dit Bong Joon-ho quan rebia l'Oscar al millor director. I tot el públic s'ha aixecat per aplaudir Scorsese, però també el coreà.

Un monòleg a dues veus

En lloc del típic monòleg inicial, Steve Martin i Chris Rock, dos antics presentadors de la gala, han sortit a fer acudits. "Scorsese, em van encantar les quatre temporades d'El irlandès", ha etzibat Rock, que també ha fustigat l'amo d'Amazon, Jeff Bezos: "S'ha divorciat i encara és l'home més ric del món!" Martin s'ha estimat més no afegir-hi res: "M'agrada que els paquets m'arribin a temps".

Amunt el micro!

Quan els productors de la gala han deixat la productora de Parásitos, Kwak Sin Ae, amb la paraula a la boca i li han abaixat el micro, el públic de les primeres files s'ha indignat, cridant "amunt, amunt!", ha impedit que realització li robés el seu moment de glòria.

Laura Dern i la seva mare

El 1975, Laura Dern va anar als Oscars amb la seva mare, l'actriu Diane Ladd. Aquest diumenge era el seu aniversari i també l'acompanyava Ladd. "Diuen que és millor no conèixer els teus ídols. Però jo dic que el millor que et pot passar és que els teus ídols siguin els teus pares".

Joaquin recorda River

L'actor no és gaire amic de parlar de la seva intimitat, i encara menys del seu germà River, que va morir als seus braços el 1993. Però diumenge, rebent l'Oscar, va llegir amb la veu trencada un vers que va escriure el seu germà als disset anys: "Corre cap a la salvació amb amor i trobaràs la pau".

Guðnadóttir obre el camí

Hildur Guðnadóttir, autora també de la música de la sèrie Chernobyl, era conscient del que significava guanyar l'Oscar a la millor banda sonora per Joker: ser la segona dona que triomfa en la categoria. "A les noies, les dones, les mares i les filles que porten la música dins, traieu-la. Necessitem les vostres veus", ha dit.

stats