CINEMA
Cultura 21/11/2011

'Pa negre' prepara un cop d'efecte per als Oscars

Personalitats com Isabel Coixet, Ferran Adrià i Josep Carreras 'vendran' el film a Hollywood. La productora del film, Isona Passola, rep el Premi d'Honor de la Fundació Lluís Carulla

Ara
1 min
ISABEL coixet: "

BarcelonaA punt per rebre aquest dimarts el 35è Premi d'Honor de la Fundació Lluís Carulla, la productora de Pa negre ha revelat aquest dilluns algun detall de la cursa de la pel·lícula cap als Oscars. Un dels plats forts serà un vídeo promocional amb personalitats catalanes com Isabel Coixet, Ferran Adrià i Josep Carreras, que "vendran" la cinta a Hollywood. Sense donar gaire més detalls, perquè estan tancant la campanya, la productora ha afirmat que els nens seran importants per a la cursa cap a l'estatueta, i que Pa negre encara té cites importants de promoció als Estats Units.

Passola rebrà aquest dimarts el guardó de la Fundació Carulla junt amb els sis guanyadors dels XXIX Premis d'Actuació Cívica, que lliurarà l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, al Saló de Cent de l'Ajuntament. El jurat, format per Salvador Cardús, Muriel Casals, Àngel Castiñeira, Vicent Partal, Marta Pessarrodona, Ramon Pla Arxé, Joaquim Triadú, Carme Valls i Vicenç Villatoro, ha valorat la promoció que Isona Passola ha fet del cinema en català, amb catorze premis Gaudí 2011 i nou premis Goya 2011, a més de ser nominada a la millor pel·lícula europea de 2011, i ser elegida per representar Espanya en els Oscars, en la primera vegada que l'Acadèmia espanyola selecciona una pel·lícula en català.

A les últimes edicions el premi havia recaigut en el periodista Antoni Bassas (2004), la Coordinadora de Colles Castelleres (2005), la cuinera Carme Ruscalleda (2006), la Federació Llull (2007), l'empresari Joan Font (2008), la Fundació Joan Maragall (2009) i la Fundació puntCAT (2010).

stats