Cultura 31/10/2019

Christie's París subhastarà un retrat de Mozart adolescent

La subhasta està prevista per al 27 de novembre i s'ha estimat entre 800.000 i 1,2 milions d'euros

Ara
1 min
Christie's París subhastarà un retrat de Mozart adolescent

BarcelonaExisteixen pocs retrats de Mozart fets en vida, per aquest motiu l'anunci que ha fet la casa Christie's de París que posarà a subhasta un quadre que representa el músic als 13 anys ha causat molta expectativa mediàtica.

El quadre, atribuït al mestre veronès Giambettino Cignaroli, està datat el gener del 1770. El van pintar arran del gran èxit que el nen prodigi va aconseguir després d'un concert d'orgue a Verona el mateix any.

El quadre mostra el virtuós precoç amb una cara seriosa davant d'un clavecí. Va vestit amb una jaqueta vermella, una perruca blanca i mira directament a l'espectador. "N'emana una gran intel·ligència, és molt realista i immortalitza un moment màgic en la carrera del compositor", ha dit Astrid Centner, directora del departament de quadres antics a Christie's a Paris en unes declaracions recollides per AFP.

Un dels temes que ha causat més intriga entre els especialistes és la partitura que apareix representada al retrat. Segons els musicòlegs es tracta de l'obra del venecià Baldassare Galuppi, mentre que d'altres creuen que és una partitura del mateix Mozart que s'ha perdut.

La subhasta tindrà lloc el 27 de novembre i el retrat sortirà a la venda a un preu estimat d'entre 800.000 i 1,2 milions d'euros. El quadre procedeix de la col·lecció privada del gran pianista Alfred Cortot, que Christie's subhastarà dispersada.

stats