Teatre
Cultura 29/09/2013

Pep Tosar demana a les institucions que cedeixin un nou espai al Círcol Maldà

El director ha engegat una campanya per donar continuïtat a la seva companyia escènica

Efe
2 min

BarcelonaEl director del Círcol Maldà, Pep Tosar, ha demanat a les institucions culturals del país que cedeixin un nou espai teatral per donar continuïtat al projecte de la Companyia Círcol Maldà, que s'acomiadarà de la seva seu actual dijous que ve. Tosar ha fet aquesta petició a través de la plataforma d'internet Change.org, on ha penjat un text en què recorda la qualitat dels muntatges que ha acollit el Círcol Maldà els últims cinc anys i demana mesures per donar-li continuïtat.

Durant la presentació de la temporada passada, Tosar ja va anunciar que la programació 2012-2013 seria probablement l'última perquè finalitzava el contracte de lloguer i els propietaris semblaven poc interessats a renovar-lo. El mes d'octubre vinent venç el contracte, i Tosar ha organitzat una festa de comiat que tindrà lloc el 3 d'octubre i en la qual participaran molts dels actors que han passat per aquesta petita sala durant els últims anys.

La petició que Pep Tosar dirigeix a les institucions culturals assenyala que "el teatre que s'ha pogut veure en el Círcol Maldà durant aquests últims anys és molt difícil de trobar en altres espais teatrals de Barcelona, un teatre d'art, culte, clarament compromès amb les idees, amb la cultura i amb l'espectador que busca particularment aquest producte cultural". "El públic que aquesta companyia ha aplegat al llarg d'aquests cincs anys ja no és tan minoritari –continua el text–. Les institucions d'aquesta ciutat haurien d'atendre aquest públic que ara es queda sense el seu teatre, protegint el projecte del Círcol Maldà per assegurar la seva continuïtat com faria qualsevol país culturalment civilitzat".

stats