Cultura 20/12/2011

El Govern nomena Pepe Serra director del Museu Nacional d'Art de Catalunya

La Junta de Museus va ratificar la proposta del museu el 14 desembre

Ara
1 min
Una imatge de Pepe Serra / JORDI MOTA-MUSEU PICASSO

BarcelonaEl Govern ha aprovat el nomenament de Josep Serra Villalba com a director del Museu Nacional d'Art de Catalunya, després que la Junta de Museus ratifiqués la proposta del Patronat del MNAC. El relleu a la direcció del museu es farà demà en el marc de la reunió del Patronat. Serra, que fins ara era el director del Museu Picasso, va guanyar el concurs internacional convocat per substituir Maite Ocaña al capdavant del centre. Està previst que Serra s'incorpori al museu de Montjuïc al gener.

La victòria de Serra en el concurs internacional convocat al museu no va estar exempta de polèmica, ja que els rumors sobre el seu nomenament van ser persistents. Narcís Serra, el seu oncle i fins aleshores president del Patronat, es va abstenir en el procès de selecció i va abandonar al càrrec quan es va anunciar el nom de Pepe Serra com a guanyador. L'advocat i polític Miquel Roca i Junyent va ser nomenat president del Patronat.

Serra va accedir a la direcció del Museu Picasso l'octubre de 2006. El seu nomenament va resultar polèmic, però al llarg d'aquests anys la seva gestió ha suposat un revulsiu per al museu, que ha guanyat un nou centre d'estudis. Poc abans que es fes públic el resultat del concurs del MNAC, Jaume Ciurana, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, va anunciar que els serveis jurídics de l'Ajuntament convertiran el Museu Picasso en una fundació pública amb més autonomia de gestió, una de les reivindicacions històriques de Serra.

stats