Cultura 21/12/2011

Pere Portabella, Premi Gaudí d'Honor 2012 de l'Acadèmia del Cinema Català

El guardó reconeix la seva trajectòria de cinquanta anys com a director, guionista i productor

Ara
1 min
El director, guionista i productor Pere Portabella

BarcelonaL'Acadèmia del Cinema Català atorgarà el Premi Gaudí d'Honor 2012 a Pere Portabella en reconeixement de la seva trajectòria com a director, guionista i productor amb més de cinc dècades en actiu al món del cinema. Portabella és un dels directors catalans més internacionals i un dels únics cineastes espanyols a qui el MOMA de Nova York ha dedicat una retrospectiva, juntament amb Luis Buñuel i Pedro Almodóvar.

L'Acadèmia del Cinema Català ha escollit Pere Portabella per ser un dels cineastes més arriscats a l'hora d'explorar el llenguatge cinematogràfic i per comptar amb un gran prestigi i reconeixement internacionals. La seva filmografia, dins la qual destaquen pel·lícules com Vampir-Cuadecuc i El silenci abans de Bach, ha estat objecte de retrospectives a centres artístics tan avantguardistes com el Georges Pompidou de París (2003) o, com ja hem esmentat, el MOMA de Nova York (2007). Des de 2001 les seves obres formen part del fons artístic del Macba de Barcelona.

Pere Portabella recollirà el Premi Gaudí d'Honor durant la celebració de la gala dels IV Premis Gaudí, que tindrà lloc el 6 de febrer de 2012 al teatre Arteria Paral·lel. Els guardonats amb el Gaudí d'Honor en les tres edicions anteriors han estat l'actor Jordi Dauder (2010) i els directors Josep Maria Forn (2009) i Jaime Camino (2008).

stats