MÚSICA I ART
Cultura 03/02/2015

Perejaume farà ballar una alzina al Palau de la Música

X.c.
2 min
L’artista Perejaume mentre un camió descarregava ahir l’alzina al Palau de la Música.

BarcelonaDiu Perejaume que l’alzina és “l’arbre més humil que existeix”. Tanmateix l’artista de Sant Pol de Mar l’ha convertit en una obra d’art singular al Palau de la Música. Serà la protagonista d’Alzina muntanera, una acció plàstica amb música composta per a l’ocasió per Pascal Comelade. Tot plegat és una invitació a desdibuixar els límits entre l’art i la natura per sorprendre i meravellar amb senzillesa.

L’alzina de Perejaume és un arbre de gairebé cinc metres d’altura que un camió va portar fins al Palau de la Música, on avui debutarà per tancar el concert del Quartet Qvixote, la formació catalana fundada l’any 2006 i integrada pels violinistes Daniel Cubero i Maria Sanz, el viola Bernat Bofarull i el violoncel·lista Amat Santacana.

El Quartet Qvixote, el grup resident al Conservatori Superior de Música del Liceu i al Teatre Principal de Sabadell, actua dins del cicle Intèrprets catalans del Palau, i interpretarà un programa dividit en dues parts. En la primera tocaran tres peces de joventut de Benjamin Britten, Tres divertimenti per a quartet de corda, i el Quartet en si bemoll major, op. 50 núm. 1, que Haydn va dedicar a Frederic Guillem II de Prússia. I en la segona part interpretaran l’espiritual Summa d’Arvo Pärt i el Quartet de corda núm. 1, Sonata a Kreutzer de Janáček, una composició inspirada en la novel·la homònima de Tolstoi.

L’ Alzina muntanera forma part de les propostes interdisciplinàries impulsades des de fa tres anys per la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música Catalana, i que en temporades anteriors va relacionar la música amb obres de Bill Viola, Antoni Tàpies, Louise Bourgeois, Eulàlia Valldosera i Pina Bausch. Aquest any el diàleg artístic es completa amb una mostra d’escultures de Joan Miró i una filmació d’Eugenio Ampudia feta al Palau de la Música.

stats