Música
Cultura 06/09/2021

La pianista Maria João Pires es recupera d'una caiguda a Riga

L'artista portuguesa va ser hospitalitzada "per precaució"

Ara
2 min
Maria João Pires

BarcelonaLa pianista portuguesa Maria João Pires, que fa dues setmanes actuava al Festival de Torroella de Montgrí, ja ha sortit de l'hospital de Riga (Letònia) on va ser hospitalitzada aquest diumenge a conseqüència d'una caiguda. "Puc confirmar que [Maria João] Pires va caure ahir a Riga i que va patir ferides que la van portar a l'hospital, on va rebre el tractament mèdic que li va permetre que li donessin l'alta aquella nit", ha dit al diari portuguès Público Simon Millward, el portaveu del Riga Jūrmala Music Festival, on Pires havia d'actuar aquella nit.

Maria João Pires, va afegir Millward per correu electrònic, "s'està preparant per tornar a casa i d'aquí poc sabrà quant de temps ha d'esperar per recuperar-se del tot". La pàgina oficial d'Instagram de la pianista va anunciar que la pianista "està bé" i que, després d'unes setmanes de descans, hauria de "poder reprendre les seves actuacions". Segons l'equip de l'artista, la caiguda a la capital de Letònia va ser accidental i Pires "va ser hospitalitzada per precaució [...]. Les proves van revelar que tenia una espatlla lesionada, però s'espera que es curi amb el tractament prescrit i una mica de descans".

La pianista, de 77 anys, havia de clausurar el Festival Jūrmala de Riga, però a la tarda va patir una caiguda, segons va informar la pàgina de música clàssica Slipped Disc. Minuts abans de l'inici del concert a l'Òpera Nacional de Letònia, Martin Engstroem i Zane Culkstena, directors del festival, van anunciar als assistents que Pires havia caigut mentre caminava pels carrers de la capital de Letònia, només unes hores abans. El jove pianista japonès Mao Fujita, que prèviament ja havia fet dos concerts al festival, va substituir Pires. A la web oficial de la pianista, el proper concert de Maria João Pires està previst pel 21 de setembre al Palau de la Música Catalana, a Barcelona.

stats