Cultura 24/04/2013

Pilar Rahola troba "molt indecent" i una "imbecil·litat" que el Gremi de Llibreters hagi inclòs el seu llibre entre els mediàtics de Sant Jordi

"M'han menystingut, no es pot jugar amb l'obra de la gent d'aquesta manera", es queixa la periodista a RAC1. "Aneu-vos-en a la porra!", els etziba

Ara
1 min
Pilar Rahola va ser una de les principals signadores de Sant Jordi, amb legions de fans que la felicitaven per la seva actitud a la televisió i la ràdio.

BarcelonaLa periodista i tertuliana Pilar Rahola ha criticat durament el Gremi de Llibreters per haver posat la seva novel·la 'El carrer de l'Embut' a la llista de vendes d'autors mediàtics aquest Sant Jordi. El sector va classificar els autors en dues llistes: una de general i una de mediàtics.

"M'han menystingut, no es pot jugar amb l'obra de la gent d'aquesta manera", ha dit a RAC1. "Ens van fer mal a l'Albert [Espinosa] i a mi deliberadament". Ha afegit, però, que "inconscientment". 'Brúixoles que busquen somriures perduts', el llibre del creador de la sèrie d'èxit de TV3 'Polseres vermelles', també es va incloure a la llista dels mediàtics, al lloc número 1. L'obra de Rahola va ser la segona més venuda dins aquesta etiqueta.

"És literatura pura, pot ser bona o dolenta, però és literatura", ha dit Rahola. "Un llibre mediàtic és aquell que surt per Sant Jordi, que té un recorregut curt i que té voluntat de ser popular", ha opinat. "Jo què, seré mediàtica tota la vida, encara que deixi de sortir als mitjans?", s'ha preguntat.

La periodista troba "molt indecent"i una "imbecil·litat" la classificació que ha fet el Gremi i ha criticat que cap responsable no hagi volgut entrar en directe a la tertúlia de RAC1 per explicar-ho, tal com ha assegurat el conductor Jordi Basté.

"Aneu-vos-en a la porra!", els ha dit Rahola, molt enfadada. A més, els ha demanat una disculpa.

Això sí, Rahola ha dit que demà se n'haurà oblidat, perquè "el llibre agrada".

stats