MÚSICA
Cultura 12/05/2011

PJ Harvey actuarà després de la final de la Champions

L'organització del Primavera Sound i l'Ajuntament negocien quina és la millor opció per evitar aglomeracions i problemes de seguretat en el visionat del partit entre el Barça i el Manchester United que se celebrarà el dissabte 28 de maig. Per als organitzadors, una bona opció seria fer servir una de les pantalles del festival

Efe
2 min

BarcelonaLa cantautora anglesa PJ Harvey, cap de cartell del Festival Primavera Sound del dissabte 28 de maig, ha demanat a l'organització que la seva actuació comenci una vegada finalitzat el partit de la Champions que se celebra el mateix dia, per facilitar l'assistència dels seus seguidors. Segons fonts de l'organització, la sol·licitud ha estat acceptada perquè "té lògica" ja que PJ Harvey actua a l'escenari més gran del festival, que té una capacitat per a 30.000 persones. El concert de l'artista britànica començarà "just després" de la final de la Champions, per la qual cosa els organitzadors temen "problemes d'aglomeració a l'entrada".

En aquest sentit, el Festival Primavera Sound defensa la idoneïtat d'"utilitzar alguna de les pantalles del festival" per retransmetre el partit i evitar, d'aquesta forma, que el públic del festival surti del recinte i intenti "tornar a entrar en tromba, just quan els aficionats es dirigeixin al centre a celebrar la victòria".

De la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona considera contraproduent instal·lar una pantalla gegant a la zona del Fòrum perquè implicaria "una presència massiva, més enllà de l'esperat pel propi festival".

"Potser en algun moment es podrien aprofitar les pantalles del festival per saber que està passant en el terreny de joc", ha dit avui el delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, qui, això no obstant, ha aclarit que "el Fòrum és per anar a veure el Primavera Sound i no per veure el futbol".

El director del Festival, Alberto Guijarro, ha puntualitzat que "si finalment es posa una pantalla dins del recinte, no tindrem cap problema a reforçar la seguretat si s'estima necessari".

També Guijarro ha recordat que la final de la Champions i el concert de PJ Harvey cauen en dissabte, per la qual cosa "el metro estarà obert tota la nit" i "facilitarà les coses".

stats