Cultura 17/02/2015

Polanski compareixerà davant d'un tribunal polonès pel seu procés d'extradició

El director assistirà al judici el dia 25 de febrer, per la sol·licitud d'extradició que pesa sobre ell pel cas obert d'abús a una menor el 1977

Efe
1 min
Roman Polanski / REUTERS

VarsòviaEl cineasta Roman Polanski compareixerà davant d'un tribunal polonè el proper 25 de febrer en el marc del procés d'extradició sol·licitat per Estats Units, que reclama el director per un delicte d'abús sexual sobre una menor comès a Califòrnia el 1977. La Cort de Justícia de Cracòvia, al sud de Polònia, ha confirmat avui que l'audiència tindrà lloc dimecres de la setmana que ve, i s'espera comptar amb l'assistència del realitzador, segons ha assegurat el seu advocat polonès, Jan Olszewski.

Polanski, nascut a Polònia encara que resident a França, passa des de fa uns mesos llargs períodes a Cracòvia, on ultima els preparatius per a la seva pròxima pel·lícula, 'El cas Dreyfus'. D'acord amb la llei polonesa, si el tribunal falla a favor de la sol·licitud d'extradició, el ministre de Justícia polonès haurà de decidir en última instància si dóna o no llum verda al procés.

Polanksi, de 81 anys i guanyador d'un Oscar com a millor director pel film 'El pianista' (2002), està acusat d'haver mantingut relacions sexuals amb una jove de 13 anys, Samantha Geimer, delicte del que es va declarar culpable el 1977 i pel qual va passar 42 dies a la presó, després de la qual cosa va ser alliberat sota fiança. El 1978 va fugir dels Estats Units abans de l'audiència per fixar la pena, per por que el jutge li imposés una condemna severa.

El passat 24 de desembre, un tribunal de Los Angeles va rebutjar la petició de la seva defensa per tancar definitivament el cas, cosa que li impedeix trepitjar territori nord-americà.

stats