Cultura 26/08/2015

Descobreixen a Polònia un tren nazi desaparegut el 1945

El més probable és que el comboi transportés lingots d'or i joies confiscades a Varsòvia

Efe
1 min
Tren nazi trobat a Polònia

VarsòviaLes autoritats de la ciutat polonesa de Walbrzych han confirmat aquest dimecres la descoberta d'un antic tren militar nazi desaparegut durant la Segona Guerra Mundial.

A finals de la setmana passada, dos caçadors de tresors, un polonès i un alemany, van filtrar el descobriment d'un antic tren nazi carregat d'or, però els seus advocats van declarar que només revelarien la ubicació exacta del tren si se'ls garantia un 10% del valor de la càrrega. Zygmunt Nowaczyk, el segon alcalde de Walbrzych, ha confirmat avui la troballa però encara no ha informat sobre si el tren realment transportava or.

A la localitat de Walbrzych existeix, des de fa dècades, el rumor sobre un tren nazi que va desaparèixer els últims mesos de la Segona Guerra Mundial quan probablement transportava or i joies confiscades a Varsòvia. Durant l'ocupació nazi es van construir en aquesta zona instal·lacions militars subterrànies per protegir-se dels atacs aeris dels aliats i, segons la llegenda, el tren va desaparèixer dins d'un d'aquests túnels durant l'avançament de l'exèrcit soviètic cap a Berlín el 1945.

stats