ARA LLEGIM
Cultura 11/10/2012

Mo Yan: "Guanyar el Nobel no representa res"

El flamant premi Nobel de literatura ha dit que està "sorprès" perquè hi ha altres autors a la Xina més experimentats i reconeguts

Efe
1 min
Mo Yan, premi Nobel

PequínL'escriptor xinès Mo Yan, guardonat avui amb el premi Nobel de literatura, ha expressat a la premsa oficial la seva alegria pel guardó, encara que assegura que "guanyar no representa res" i que seguirà "centrat en la creació de noves obres".

"Continuaré treballant dur, gràcies a tots", ha assenyalat un elusiu Mo, que en les hores posteriors a l'anunci ha intentat aïllar-se de la premsa i els admiradors. Sobre la importància del premi per a la literatura xinesa, Mo ha assegurat que "la Xina té molts autors excel·lents, els treballs dels quals podran també ser reconeguts al món".

L'escriptor, de 57 anys, s'ha mostrat "molt sorprès" pel guardó: "M'ha sorprès molt guanyar el premi perquè sento que no sóc un autor tan experimentat com altres autors xinesos. Hi ha molts bons escriptors i meu estatus no és tan elevat".

A la televisió estatal CCTV, l'escriptor de 'Sorgo vermell', 'Les balades de l'all' o 'La vida i la mort m'estan desgastant' ha assenyalat que preferia "tenir els peus a terra" i no fer grans celebracions. "Vull seguir el meu camí, concentrat en l'humà per a la meva pròpia obra", ha assegurat Mo, que ha dit que es trobava al seu poble "per sentir-se tranquil" i "escriure tancat a la seva habitació". "Sóc amb el meu pare al poble, per veure el camp", ha dit amb senzillesa el Nobel xinès, des del poble de Gaomi, a la província oriental de Shandong.

stats