Cultura 25/07/2016

L'Eufònic de les Terres de l'Ebre serà més internacional

Artistes com Gigi Masin, Gábor Lazar i Àngel Molina compartiran cartell amb noms com Nico Roig i Ferran Palau al festival d'arts sonores i visuals d'aquest setembre

Ara
1 min
L’equip de Playmodes ultimant les projeccions del castell.

BarcelonaVint-i-quatre hores després que acabés el festival Formes Diverses de Vida a Amposta, s'ha presentat l'Eufònic, centrat en les arts sonores i visuals i que es pot veure a diverses poblacions de les Terres de l'Ebre. La cinquena edició d'aquesta trobada de creadors avantguardistes se celebrarà entre el l'1 i el 4 de setembre a Sant Carles de la Ràpita, Ulldecona, Miravet, Tortosa, Alcanar i Amposta. Enguany el cartell del festival ha potenciat encara més la presència internacional, destacant Gábor Lázár, noi prodigi del 'techno' minimal hongarès des del seu celebrat debut fa dos anys; el reconegut compositor de música ambient Gigi Masin, o Kyoka, primera dona a entrar al catàleg del prestigiós segell electrònic berlinès Raster Noton.

L'Eufònic tracta amb especial delicadesa els escenaris on es faran els espectacles, com el castell de Miravet, l’Antic Molí d'Ulldecona, el Centre d’Art Lo Pati d'Amposta. Pel que fa a la filosofia del festival, expliquen que es tracta de programar "actuacions audiovisuals, instal·lacions sonores i visuals en espais naturals i museístics, arts digitals, accions a la natura i diàlegs entre diverses disciplines de l'art contemporani vinculat a la tecnologia i l'experimentació".

A banda dels caps de cartell estrangers també hi haurà lloc per a espectacles més convencionals, com els dels cantautors Nico Roig i Ferran Palau (vocalista d'Anímic) o el 'twee pop' dels mallorquins Papa Topo, presentant el seu esperat primer elapé 'Ópalo negro'. Altres artistes que hi participen són el llegendari discjòquei català Àngel Molina, Sunny Graces, Talktome, Edgar de Ramon, Awwz, o els asturians Fasenuova. En el terreny multimèdia destaquen Mar Canet i Varvara Guljajeva o Blanca Regina.

stats