Imputat de nou un president de la SGAE, ara per l'estafa de la roda de les televisions

La trama hauria defraudat uns 100 milions d'euros en el registre d'obres musicals 

No cessen els escàndols a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE). Per segon cop en set anys, ha estat imputat el seu president per una presumpta estafa. El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha citat a declarar com a investigat José Miguel Fernández, així com set persones més, en el possible frau de fins a 100 milions d'euros pel cobrament de drets d'autor per peces musicals emeses a la televisió, el que es coneix com a cas de 'La Roda de les televisions'. La citació és per al pròxim 3 i 4 d'octubre.

Aquesta trama, destapada fa una mica més d'un any, estava integrada per diversos socis de la SGAE i hauria defraudat entre els anys 2006 i 2011 uns 100 milions d'euros mitjançant una operativa consistent en el registre fraudulent de suposades modificacions d'obres originals -i, per tant, lliures de dret d'autor- sense cap variació de les autèntiques per ser emeses en programes nocturns de televisió.

150 músics reclamen una reforma a la SGAE

Segons el magistrat instructor, aquestes obres de domini públic plagiades van ser titulitzades -transformades en títols financers- a nom de familiars i testaferros sota diferents editorials pertanyents als investigats.

El 2010, el llavors president de la SGAE, Teddy Bautista, va ser acusat d'un presumpte desviament de fons que ascendia a 160 milions d'euros: l'any passat, a Bautista i a vuit acusats se'ls va imposar una fiança de 63,4 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil.