Cinema
Cultura 09/10/2017

El productor Harvey Weinstein, acomiadat per un escàndol d'abús sexual

Meryl Streep considera que els actes de Weinstein són "inexcusables” i "un abús de poder”

Agències
2 min
El productor Harvey Weinstein

Nova YorkHarvey Weinstein, un dels productors més poderosos de la indústria cinematogràfica nord-americana, ha sigut acomiadat de la productora que va fundar, The Weinstein Company, per l'escàndol dels abusos sexuals que va dur a terme durant dècades. Ha sigut el consell d'administració de l'empresa qui ha fet efectiu l'acomiadament a través d'un comunicat, alhora que ha deixat el seu germà, Bob Weinstein, a càrrec de la direcció de l'empresa.

El 'New York Times' va publicar dijous un reportatge que documenta els diferents abusos sexuals del productor cap a actrius o antigues treballadores, com per exemple Ashley Judd i Emily Nestor. El reportatge explica també, amb una dotzena de testimonis, que durant dècades Harvey Weinstein va arribar a nombrosos acords extrajudicials per posar fi a les denúncies d'abusos sexuals realitzades per antigues treballadores o conegudes seves; fins a vuit acords extrajudicials, un d'ells amb l'actriu Rose McGowan. Les acusacions es remunten a la dècada de 1990, època en què el productor nord-americà portava la direcció de la productora Miramax, un estudi de cinema independent que era propietat de Walt Disney.

En un comunicat que va enviar al diari, el productor admet que el seu comportament passat amb companyes de feina va causar “molt mal”, i és per aquest motiu que va demanar unes “disculpes sinceres” i “una segona oportunitat”. “Tot i que estic intentant millorar, sé que tinc molt camí al davant”, va reconèixer també Weinstein en el comunicat, que va assegurar que portava 10 anys intentant millorar la seva conducta mitjançant teràpia.

El diari relata que fa 20 anys, Harvey Weinstein va convidar l'actriu Ashley Judd a l'Hotel Peninsula de Beverly Hills (Califòrnia). L'actriu es pensava que anava a una reunió de negocis, però quan va arribar a l'habitació del productor se'l va trobar vestit amb una bata. Weinstein li va preguntar si preferia un massatge al coll o veure'l mentre es dutxava.

L'any 2014, Weinstein va convidar Emily Nestor, una antiga treballadora de la seva productora, The Weinstein Company, al mateix hotel que l'actriu Ashley Judd. Un cop allà el productor li va dir que si acceptava els seus favors sexuals avançaria en la seva carrera.

Un any després, de nou al mateix hotel, una assistenta de Weinstein va rebre l'ordre de fer-li un massatge al productor, que estava totalment despullat; la dona va acabar “plorant i desconsolada”, segons informa el 'New York Times'.

Meryl Streep, l'actriu més admirada de la indústria del cinema, ha qualificat, aquest dilluns, les accions de Harvey Weinstein d'”inexcusables” i d'”abús de poder”. També ha dit que ella no en sabia “absolutament res” de la cara oculta del productor, i que amb ella sempre havia sigut molt “respectuós” al llarg de “seva relació professional”.

stats