Cultura
Cultura 04/02/2014

La llum serà protagonista destacada de les festes de Santa Eulàlia de Barcelona

El 7, 8 i 9 de febrer el Festival LLUMBCN desplegaran per la ciutat il·luminacions especials d'edificis, intal·lacions de llum, 'mappings' i conferències

Acn
2 min
Els 'mappings' sobre l'Ajuntament realitzats durant les festes de la Mercè es reproduiran de nou per Santa Eulàlia (ACN)

BarcelonaLes Festes de Santa Eulàlia 2014 posaran especial èmfasi en el festival LLUMBCN, una iniciativa que es va estrenar l'any 2012 i que enguany tindrà més presència que mai dins de la festa major d'hivern de la ciutat. El 7, 8 i 9 de febrer es desplegaran per la ciutat il·luminacions especials d'edificis i monuments, instal·lacions de llum a Ciutat Vella fetes per escoles, els 'mappings' projectats per la Mercè i conferències al voltant de la llum, entre altres propostes. La festivitat no s'oblida de les activitats clàssiques de la tradició popular (sardanistes bastoners, gegants, diables, etc.) ni tampoc de la commemoració del Tricentenari del 1714, amb diversos actes i Cardona com a ciutat convidada.

El festival LLUMBCN vol mostrar "una ciutat nova, transformar edificis o i conferir a petits racons de la ciutat antiga una màgia carregada de significat i poesia". El barri Gòtic serà l'epicentre, amb un recorregut per una desena de paisatges que han creat els estudiants i els professors de diversos centres docents dedicats a la il·luminació, el disseny, l'arquitectura o l'interiorisme. En cadascun dels patis de Ciutat Vella en què han intervingut, les intervencions suggereixen significats diversos a partir dels ambients creats amb la il·luminació: des d'evocar la història d'un edifici medieval fins a fer plorar Santa Eulàlia amb llàgrimes de gel o convertir un pati en un jardí subaquàtic.

Completen el festival la revisió dels 'mappings' més espectaculars de la Mercè, il·luminació especial d'edificis de la ciutat (fragments de la muralla de Barcelona i la casa de Salvador Espriu) i un recorregut per una part del parc de la Ciutadella que acull espectacles de llum repartits per camins, edificis i làmines d'aigua.

D'altra banda, i com és habitual, durant aquesta 'Festa Major d'hivern', Barcelona s'omplirà de gegants, capgrossos, colles sardanistes, diables, festes de foc i una moixiganga, elements tots provinents de la cultura popular

Santa Eulàlia amb el Tricentenari i Cardona

Enguany, la festa de Sant Eulàlia se celebra en el marc dels actes del Tricentenari a Barcelona i per això el Born Centre Cultural obre les portes gratuïtament a tots els ciutadans que vulguin veure les restes arqueològiques i les exposicions per descobrir els fets de fa tres-cents anys i descobrir com era aquesta part de la ciutat a principis del s. XVIII.

El divendres 7, rebent la cercavila de la copatrona, s'encendran prop de 1.500 espelmes per recrear, amb llum, el logotip dels actes del Tricentenari dels fets del 1714 i de divendres a diumenge, en fer-se fosc, 300 flames il·luminaran la plaça del Born.

stats