Cultura 06/07/2018

Els 4 nous càrrecs del ministeri de Cultura

Olvido García és la nova directora general del Llibre, i Amaya de Miguel, d'Arts Escèniques

Ara
2 min
Olvido García en una fotografia d'arxiu

BarcelonaEl Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el nomenament de quatre directors generals i de la secretaria general tècnica del departament.

Els cinc nous càrrecs del ministeri de Cultura són:

  • Olvido García, directora general del Llibre i Foment de la Lectura

La poeta i assagista asturiana, de 67 anys, és llicenciada en filologia romànica i en filosofia i catedràtica de llengua castellana i literatura. Va ser directora de l'Institut Cervantes de Tolosa. El 2007 va guanyar el Premio Nacional de poesia pel llibre 'Y todos estábamos vivos' (Tusquets). Alguns dels seus llibres han sigut traduïts al suec, el francès i l'italià, i els seus poemes a llengües com l'anglès, el romanès i l'àrab.

  • Román Fernández-Baca, director general de Belles Arts

Llicenciat en arquitectura per la Universitat de Sevilla, aquest malagueny de 67 anys està especialitzat en urbanisme. Fins ara ha sigut director de l'Institut Andalús de Patrimoni Històric de la Junta d'Andalusia. Ha desenvolupat projectes de cooperació internacional i és autor de publicacions de l'àmbit científic i cultural.

  • Adriana Moscoso del Prado Hernández, directora general d'Indústries Culturals

Nascuda a Pamplona fa 46 anys, Moscoso és llicenciada en dret per la Universitat Autònoma de Madrid. Des del febrer del 2017 ha sigut directora d'afers jurídics i públics de la CISAC (Confederació Internacional de Societats d'Autors i Compositors). És membre del Grup d'Investigació en Propietat Intel·lectual de la Universitat ICAI-ICADE. Entre els càrrecs anteriors, destaquen el de secretària general de l'Institut de Drets d'Autor i el d'assessora jurídica de la SGAE.

  • Amaya de Miguel, directora general de l'Institut d'Arts Escèniques i de la Música (INAEM)

De Miguel, nascuda a Bilbao fa 56 anys, ha dedicat gran part de la seva vida professional a les arts escèniques. Destaca per haver sigut la primera dona directora del Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro el 1994. El mateix any va ser directora del Centro Dramático Nacional. Ha treballat al grup Prisa i els darrers anys ha col·laborat amb la fundació SGAE.

  • María Ángeles Ezquerra, secretària general tècnica

Llicenciada en dret per la Universidad Complutense de Madrid, Ezquerra, gaditana de 55 anys, ha ocupat molts càrrecs de responsabilitat als ministeris d'Economia i Competitivitat, Habitatge i Agricultura, i Pesca i Alimentació. Actualment treballa a la direcció general dels Registres del Notariat del ministeri de Justícia.

stats