Música
Cultura 10/02/2013

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries celebren 20 anys de trajectòria

El concert al Centre Artesà Tradicionàrius ha estat ple de fandangos, havaneres, boleros i, sobretot, jotes. Al llarg de dues dècades, la formació ha publicat onze discos

Ara / Acn
2 min
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

BarcelonaEl Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona ha viscut una intensa nit de carnaval amb el concert 'dels Quicos', el grup tortosí liderat per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que han escollit l'emblemàtic espai, habitual lloc de trobada entre la gent de les Terres de l'Ebre a Barcelona, per celebrar els seus vint anys de carrera musical a Barcelona. El concert, ple de fandangos, havaneres, boleros i, sobretot, jotes, ha servit als tortosins per repassar amb el públic de Barcelona la trajectòria artística del grup en aquests vint anys i per presentar algunes de les noves cançons del CD commemoratiu d'aquesta efemèride i que sortirà a la venda entre el mesos de març i abril.

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, 'els Quicos', han fet aquest dissabte del Centre Artístic Tradicionàrius, al barri de Gràcia de Barcelona, un aparador del folklore i la música de les Terres de l'Ebre. Jotes, fandangos, boleros, havaneres, marineries, romanços i cants de treball, han omplert les gairebé dues hores de concert davant un públic entregat i participatiu.

En una plaça fidel com és el Centre Artesà Tradicionàrius, que ha tornat a registrar un ple absolut, els tortosins han fet un extens repàs dels seus vint anys de carrera musical, alhora que han tocat alguns dels temes del doble CD que han editat per celebrar el 20è aniversari de la banda i que estarà al mercat entre els mesos de març i abril.

El concert, emmarcat en el Tradicionàrius, Festival Folk Internacional de Barcelona, és un més dels que els tortosins tenen previstos aquest 2013 per celebrar el seu vintè aniversari. Dues dècades que els han servit per publicar onze treballs discogràfics, recuperar i difondre la cultura popular, i per reivindicar l'orgull de ser de les Terres de l'Ebre.

stats