Llengua
Cultura 03/12/2019

Quin serà el neologisme del 2019?

'Animalista', 'emergència climàtica', 'trap' i 'pactòmetre' són alguns dels mots candidats

Ara
1 min
Diccionari de la llengua catalana

BarcelonaL’Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans han anunciat aquest dimarts quines són les deu paraules candidates a convertir-se en el neologisme del 2019: animalista, emergència climàtica, exoplaneta, mena, pactòmetre, residu zero, trap, umami, vermuteria i xipar.

Les entitats organitzadores han triat aquests deu neologismes per a la votació, que es tancarà el dia 15 de desembre. Per votar només cal emplenar el formulari que han elaborat per a l'ocasió i que estarà obert fins al dia 15. El 16 de desembre es donarà a conèixer quin és el neologisme d'aquest 2019 i passarà a ser candidat a formar part del diccionari normatiu.

Aquesta és la sisena edició de la iniciativa. Des de l'any 2014 els mots escollits han sigut: estelada, dron, vegà/na, cassolada i sororitat.

Què és un neologisme? S'entén per neologisme una paraula que es fa servir en el nostre dia a dia i que o bé no està inclosa en el Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans o bé sí que hi és però amb un significat que no es correspon al que fem servir.

stats