Cultura 01/05/2015

Quines són les 10 frases més subratllades als e-books més venuts?

Els llibres digitals tenen l'opció de subratllar fragments de text. L'ARA ha demanat quines són les frases més subratllades pels lectors als e-books en català més venuts a Amazon el 2014

Laura Serra
2 min
Els llibres digitals estan gravats al 21%, mentre que els físics tenen un IVA del 4%.

Barcelona"Present: aquella part de l’eternitat que separa la decepció de l’esperança" ('L'analfabeta que va salvar un país', de Jonas Jonasson)

"Per exemple, malgrat que Catalunya té el 16% de la població, el 18,4% del PIB, paga el 21% dels impostos i fa el 26% de les exportacions, només rep el 9,4% de la despesa pública que pot triar el govern, té el 8% de les infraestructures, el 4% de les autovies gratuïtes i, per contra, el 24% de les autopistes de peatge" ('És l'hora dels adéus?', Xavier Sala i Martín)

"Quan ets jove i tens lo cap ple de pardals te penses que tot ho trobaràs fora de tu, saps?" ('Primavera, estiu, etcètera', de Marta Rojals)

"Los catalanes, ¿son o no son españoles? ¿Son vuestros colonos o son vuestros esclavos? Sepamos lo que son, dadles el lenitivo o la muerte, pero que cese la agonía. El horizonte amenaza grandes tempestades" ('Mariona', de Pilar Rahola)

"Els nens no parlen perquè sàpiguen pensar; saben pensar perquè parlen" (en l'edició catalana) / "El movimiento de un tren de artillería no lo generan las verdades, sino los intereses, y estos no se debaten: se imponen o se aplastan" (en l'edició castellana) ('Victus', d'Albert Sánchez Piñol)

"Fins que no hagis après a no pensar en allò que has deixat pel camí no podràs dir que de debò saps viure" ('Desig de xocolata', de Care Santos)

"Per a què vol la gent una parella, sinó per garantir-se el subministrament d’un tacte regular?" ('L'altra', de Marta Rojals)

"La raó humana no pot vèncer les potències irracionals de l’emotivitat anímica" / "De vegades no entenc per què la humanitat es relaciona a mastegots havent-hi tantes coses per fer" ('Jo confesso', de Jaume Cabré)

"Aquesta és l’essència de la Revolució Agrícola: la capacitat de mantenir més gent viva en condicions pitjors" ('Sàpiens.

Una breu historia de la humanitat', de Yuval Noah Harari)

"Ningú no és el que sembla, i gairebé tot a la vida, a part de la traïció genuïna, són mentides i enganys. I el dia que descobrim que nosaltres no som diferents és el dia que ja no volem viure més" ('El lleopard', de Jo Nesbo)

stats