Cultura 13/05/2021

Un Festival de Jazz de Terrassa amb artistes internacionals

El cartell inclou músics com Gianluca Petrella, Trudy Lynn, Philip Catherine i Billy Cobham

2 min
L'italià Gianluca Petrella actuarà al Festival Jazz Terrassa 2021.

BarcelonaEl Festival de Jazz de Terrassa torna al calendari musical del 27 de maig al 13 de juny amb una edició en què s'ha fet un esforç per programar artistes internacionals malgrat la pandèmia. Arran de la incertesa que el sector cultural viu per les conseqüències derivades pel covid-19, l'organització assegura que ha estat "valenta" i ha optat per reprogramar artistes que van caure de la cita el març del 2020, molts dels quals internacionals, tal com recull l'ACN. "Volem mantenir el compromís previst amb artistes la primavera passada perquè puguin venir, i farem propostes que venen des dels Estats Units", diu Susanna Carmona, coordinadora d'un festival que oferirà 29 concerts en catorze espais.

Gianluca Petrella serà el protagonista del 28 de maig amb una actuació que ha pogut tirar endavant amb la col·laboració de l'Institut Italià de Cultura. "És el millor trombonista de l'escena italiana i combina jazz amb nous estils musicals com l'electrònic", detalla Carmona. A més de Petrella, el cartell internacional inclou la cantant de blues Trudy Lynn (29 de maig), el guitarrista Philip Catherine (4 de juny) i el bateria Billy Cobham (12 de juny), entre més. Com és habitual, no hi faltaran noms emblemàtics de l'escena catalana com La Vella Dixieland, que celebra 41 anys de vida, i La Locomotora Negra, que s'acomiada dels escenaris. I Jordi Rossy hi rebrà el premi Jazzterraman.

"Des del 2020, quan vam haver de posposar el festival a l’octubre, hem fet molta feina. De fet, a la Nova Jazz Cava no hem parat i hem realitzat fins a 160 concerts. Hem tirat endavant i no hem tingut por", ha explicat Maria Miralda, presidenta dels Amics de les Arts i JM, l'entitat que organitza el festival. La Nova Jazz Cava i el Teatre Principal seran els escenaris principals del festival, però amb l'Ajuntament de Terrassa i el Procicat s'està estudiant la possibilitat de fer un concert gratuït a l'aire lliure amb control d'aforament.

stats