Publicitat
Publicitat

Un retrat de Dora Maar de Picasso es ven per més de 22 milions d'euros a Sotheby's

L'artista malagueny, Joan Miró i Chaïm Soutine també van aconseguir resultats destacats a la subhasta d'art impressionista i modern de la casa

La subhasta d'art impressionista i modern de Sotheby's també va deixar altres resultats destacats, a més del rècord que va aconseguir 'El crit', d'Edvard Munch. 'Dona asseguda en una butaca' un retrat que Picasso va fer a la seva amant Dora Maar va aconseguir 22,2 milions de dòlars. Simon Shaw, el director de la subhasta el va qualificar de "vibrant i energètic". L'artista malagueny va realitzar aquesta obra durant la Segona Guerra Mundial. Per Picasso, Maar va representar "la personificació del conflicte bèl·lic" i transmet una ansietat extrema i el dolor que l'artista va sentir quan els dos vivien junts a París.

L'obra de Joan Miró va estar representada a la subhasta per l'obra surrealista 'Cap humà', de 1931, que va ser adjudicada per 14,8 milions d'euros. Per a Shaw, Miró va crear "un llenguatge visual únic".

Una altra de les obres que van despertar l'interès dels col·leccionistes va ser 'El grum del Maxims', de Chaïme Soutine, que va ser venut per 7 milions d'euros. "El retrat d'aquest model anònim irradia una força emocional única en la història de l'art del segle XX, i la pinzellada dinàmica i els colors forts inscriuen aquesta obra entre les més reeixides de Soutine", va subratllar Shaw.


 

Més continguts de

PUBLICITAT

SANT JORDI

Amb el suport de

Amb el suport de

Aquest és un contingut editorialment independent, escrit i editat per periodistes de l'ARA i finançat per un tercer

Seguir llegint →

Recomanador de Sant Jordi interactiu

El recomanador de llibres per Sant Jordi

Entra aquí i descobreix quin llibre t'interessa: respon a quatre preguntes bàsiques i et proposarem els títols que encaixen amb la teva elecció. Tens prop de 200 títols per jugar

PUBLICITAT