LITERATURA
Cultura 13/09/2011

Cinquanta anys de 'James i el préssec gegant'

La història del viatge que el petit James Henry Trotter emprèn amb uns companys molt especials i en una nau particular –un préssec gegant– és un dels llibres més coneguts de l'escriptor britànic Roald Dahl.

Redacció
1 min
Imatge de la coberta de l'edició catalana de 'James i el préssec gegant'

BARCELONAAvui fa mig segle que Alfred Knopf va publicar James i el préssec gegant, un dels llibres de Roald Dahl (1916–1990) més estimats per petits i grans, al mateix nivell que clàssics com Charlie i la fàbrica de xocolata, Matilda i El fantàstic senyor Guillot. L'edició publicada l'any 1961 va comptar amb les il·lustracions de Nancy Ekholm Burkert, tot i que en successives edicions serien els dibuixos de Quentin Blake els que acompanyarien la història fantasiosa i divertida del viatge de James Henry Trotter amb una colla d'insectes a l'interior d'un préssec gegant.

L'any 1996 es va estrenar l'adaptació cinematogràfica del llibre en stop motion, produïda per Tim Burton i dirigida per Henry Selick. L'última edició catalana del llibre és de l'any 2003, i va ser publicada a La Magrana.

stats