Cultura 26/11/2014

Roben quatre parells de sabates d'un camp d'extermini a Polònia

El camp de concentració de Majdanek, que va ser construït per ordre de Himmler, havia patit altres robatoris com el del barret d'un presoner jueu o cendres extretes del crematori

Europa Press
1 min

MadridEl camp d'extermini de Majdanek, a Polonia, va sumant robatoris. Primer van ser les cendres sostretes d'un dels crematoris el 1989, després el barret d'un presoner jueu, i ara les sabates de presoners del camp. Al menys vuit sabates que van pertànyer a víctimes jueves durant l'Holocaust han estat sostrets del Museu de Majdanek on s'exhibien, segons ha informat la policia.

Els últims dies el museu, que es troba a prop de la ciutat de Lublin, a territori polonès però gairebé al límit amb Ucraïna, ha realitzat dues jornades de portes obertes per les quals es calcula que han passat unes 800 persones. Sense saber-ho del cert, es creu que el robatori s'hauria produït entre el 18 i el 20 de novembre, i va ser detectat per un dels guardes després de veure que la reixa que protegia les 56.000 sabates dels antics presoners que s'exhibien allà havia estat tallada.

El camp va ser aixecat l'any 1941 per ordre de Heinrich Himmler i es calcula hi van passar uns 150.000 presoners, dels quals 80.000 (60.000 d'ells d'origen jueu) van ser assassinats.

stats