Cinema
Cultura 07/11/2012

Robert Redford, aliat estratègic del festival de cinema del medi ambient

L'actor agraeix en un vídeo el premi atorgat pel festival i presenta el documental 'Watershed', que clausurarà la mostra barcelonina

Ara
1 min

BarcelonaEl Festival Internacional del Cinema del Medi Ambient (FICMA) celebra la 19a edició, que fins al dia 11 de novembre projectarà 70 films a diversos espais de Barcelona. Enguany, com és habitual des de fa prop d'una dècada, el FICMA serà una finestra del Sundance Film Festival i del Redford Center a España. Aquest lligam es concreta amb l'estrena europea del documental 'Watershed', dirigit per Mark Decena i produït i narrat per l'actor Robert Redford. El documental explica la gestió de l'aigua del riu Colorado des d'una visió poc localista i donant moltes solucions exportables a altres rius del món.

En un vídeo fet expressament per al festival, Redford agraeix el Premi Sol de Oro atorgat al film 'Fighting Golliat', produït per la Sundance Redford Center Preserve, i presenta 'Watershed'. La pel·lícula es podrà veure dissabte 10 de novembre a les 20.00 h en la cloenda del festival, als Cinemes Girona. Mark Decena, director del documental, farà una xerrada sobre 'L’art com a activisme' a l’Institut d’Estudis Nord-Americans de Barcelona, divendres 9 de novembre a les 19.00 h.

stats