Cinema
Cultura 07/07/2014

Roman Polanski prepara una pel·lícula sobre el cas Dreyfus

'D' erà l'adaptació de la novel·la d'intriga de Robert Harris sobre un afer que ja va inspirar un article molt conegut d'Émile Zola, 'Jo acuso'

Ara
1 min

BarcelonaEl director Roman Polanski prepara nova pel·lícula, 'D', una intriga amb el famós cas Dreyfus com a eix argumental. Aquest cas, que va tenir lloc entre el 1894 i el 1906, va dividir profundament la societat francesa a causa de la condemna injusta contra el capità Alfred Dreyfus, que es va convertir en un dels primers casos d'antisemitisme a França. Molt discutit als mitjans de comunicació de l'època, aquest també va ser el tema tractat al famós article 'Jo acuso' d'Émile Zola, que va revolucionar l'opinió pública.

L'encarregat de l'organització d'aquesta producció, Tomasz Dabrowski, ha comentat que a Polanski li agradaria molt tornar a rodar a Polònia, però que "la decisió definitiva encara no ha estat presa". Aquesta decisió depèn, en gran mesura, "dels assumptes judicials relacionats amb l'ordre de captura nord-americana emesa pel tribunal de Califòrnia" contra el director.

Polanski, de 80 anys, va ser detingut a Suïssa el 2009 i va ser obligat a viure en residència vigilada durant un any. Finalment, però, la justícia suïssa va decidir al 2010 no extraditar-lo als Estats Units.

stats