Cultura 19/08/2015

El Rototom es retracta i torna a convidar Matisyahu

El festival reconeix el seu error, que atribueixen a les pressions i amenaces de BDS País Valencià, i subratlla el seu respecte cap a la comunitat jueva

Ara
1 min
El cas Rototom en l’era del boicot global

BarcelonaEls organitzadors del festival Rototom han fet públic un comunicat aquest dimecres en què demanen disculpes públicament al músic jueu Matisyahu i comuniquen que el tornen a convidar a actuar aquest dissabte, tal com estava previst. La cancel·lació es va produir després que l'artista es negués a fer una declaració pública propalestina a petició de l'organització, en resposta a la campanya de boicot engegada per l'entitat BDS País Valencià. L'artista va fer públic al seu compte del Facebook que havia patit una pressió "espantosa i ofensiva".

El festival, segons el comunicat, "reconeix la seva equivocació, fruit del boicot i de la campanya de pressions, amenaces i coaccions promogudes per BDS País Valencià, en considerar que podia alterar greument el funcionament normal del festival, fet que va impedir gestionar la situació amb lucidesa".

Rototom també rebutja qualsevol tipus de "discriminació religiosa", referma el seu compromís "amb la cultura de pau i del respecte entre cultures, inclosa la llibertat de creences". Arran de la polèmica per la cancel·lació del concert, reprovada pel govern espanyol i la Generalitat Valenciana, el festival havia iniciat converses amb organitzacions jueves espanyoles i internacionals.

stats