PALADARS
Cultura 28/03/2014

La ruta del ‘brunch’

Cinc llocs per seguir la moda de l’esmorzar dinar a Barcelona

Eva Rexach
3 min

B runch : “Ritual gastronòmic dels diumenges al matí als països anglosaxons, a mig camí entre esmorzar tard i dinar d’hora […]. Sobre el seu origen hi ha un cert desconeixement: n’hi ha que diuen que l’invent és britànic i n’hi ha que diuen que va néixer a l’Oest Mitjà dels Estats Units”. Aquesta és la definició que apareix a Fashion food. Diccionario gastronómico del siglo XXI. Però si busquéssim una definició barcelonina, hauríem d’afegir que s’ha de fer en un lloc, si pot ser, ben modern o amb decoració vintage qualsevol matí de cap de setmana o festiu. Fa un parell d’anys era tota una novetat; ara hi ha una variada oferta que, això sí, intenta mantenir l’essència del brunch clàssic: els ous escumats i els pancakes. Aquí teniu una petita ruta.

La primera parada la fem en un local del grup Kibuka, que canvia la cuina japonesa per la mediterrània al Cafè Godot i converteix aquest agradable espai del barri de Gràcia en un punt de trobada per als amants de l’esmorzar dinar. El podeu fer a l’estil tradicional, amb diverses variants d’ous, o bé triar la versió deluxe amb ostres o la versió ranxera amb picant. També hi serveixen muesli casolà, pancakes de plàtan i snacks vegetals. Al Cafè Godot hi ha, a més, un espai per a nens, així que és ideal per anar-hi en família.

Si busqueu un lloc de moda, heu de parar-vos a la Granja Petitbo, en ple passeig de Sant Joan. Una antiga granja posada al dia, amb enormes finestrals que omplen de llum natural una sala amb taules de fusta i elegants detalls decoratius. El brunch inclou ous Benedict amb salmó o amb espinacs, amanida, fruita i sucs naturals... La Granja Petitbo s’ha convertit per mèrits propis en un dels locals més sol·licitats de la ciutat, perquè també ofereix variats menús per als migdies.

D’INSPIRACIÓ ANGLOSAXONA

Si voleu sentir-vos com a Nova York, deixeu-vos caure pel Meatpacking Bistro. Serveixen l’autèntic brunch novaiorquès, amb ous Benedict o a la florentina acompanyats d’un còctel Bloody Mary o un saludable suc de taronja, però també en tenen una versió dolça i una altra de més britànica. I reserveu-vos per a les postres: hi fan un dels millors pastissos de formatge de la ciutat.

Els últims a arribar són The Benedict. En aquest local de decoració britànica, els seus amables cambrers ofereixen possiblement el millor brunch de la ciutat. Hi podeu menjar els clàssics ous amb salsa holandesa i bacó o tastar altres variants, com els deliciosos Benedict Barcelona, amb mozzarella de búfala, salsa pesto i tomàquet, o la varietat noruega, amb salmó. També hi fan l’esmorzar típic americà (ous amb bacó i pa amb mantega i melmelada) o el més contundent English breakfast, apunteu: ous ferrats, bacó, salsitxa, mongetes, xampinyons, tomàquets i patates, amb pa amb mantega i melmelada.

EL ‘BRUNCH CULTURETA’

Ara bé, si el que voleu és fer un brunch en un lloc emblemàtic de Barcelona, envoltats de cultura i amb bona música, heu d’anar al Brunch Electronik Barcelona (a la foto), dins de les activitats del 20è aniversari del CCCB. Els diumenges 20 d’abril i 18 de maig, hi trobareu un brunch familiar en què també es podrà gaudir de projeccions de pel·lícules, tallers, mercats de segona mà i una fira de discos de vinil.

ADRECES IMPRESCINDIBLES

CAFÈ GODOT

Sant Domènec, 19 / 933 682 036

GRANJA PETITBO

Passeig de Sant Joan, 82 / 932 656 503

MEATPACKING BISTRO

Travessera de Gràcia, 50 / 932 008 908

THE BENEDICT

Gignàs, 23 / 932 507 511

BRUNCH ELECTRONIK

Montalegre, 5 (CCCB) / www.brunchelectronik.com

stats