Literatura
Cultura 18/09/2018

Sabadell aposta per la novel·la negra

El festival Sabadell Negre comptarà amb la presència de Carlos Zanón, Andreu Martín i Sebastià Bennasar

Ara / Efe
2 min
Carlos Zanón en una imatge recent a Barcelona.

SabadellEl dies 5 i 6 d'octubre, el Museu d'Història de Sabadell acollirà Sabadell Negre, Llar del Crim Literari, un festival dedicat a la literatura policíaca i de misteri. L’esdeveniment l’organitza la llibreria La Llar del Llibre, juntament amb el club de lectura Les Dames del Crim i l’Ajuntament de Sabadell.

El divendres 5 d’octubre, a les 19 h, es donarà el tret de sortida al festival amb un debat amb autors com Andreu Martín i Carlos Zanón, autors referents dins el gènere, i Sebastià Bennasar, guanyador del premi València Negra el 2017 a la millor novel·la negra en català i que està a punt de publicar 'Hotel Metropole' a Columna Edicions.

L’endemà, dissabte 6, entre les 11 i les 20 h, es duran a terme quatre debats més amb diferents autors del gènere, i al final tots firmaran llibres.

La programació s’amplia amb l’espectacle del saxofonista Dani Nel·lo ‘Un saxo negro’, el 4 d’octubre, a les 21 hores, a La Llar del Llibre. L’objectiu d’aquesta activitat és mostrar l’estreta relació de la música amb la ficció criminal, i com el jazz i el blues estan presents en la novel·la policíaca.

També hi haurà activitats dirigides al públic infantil, com un joc d’investigació en què s’haurà de resoldre un crim al carrer de Jesús, o també diverses xerrades i activitats amb les escriptores Anna Cabeza i Marta Pont.

El de Sabadell no és el primer festival de novel·la negra que se celebra a Catalunya. Des del 2005 s’organitza BCNegra, el més popular a Catalunya, del 30 de gener al 8 de febrer. També Collbató Negre, del 28 de març al 2 d’abril.

Simultàniament, es podrà visitar l’exposició 'Pedrolo revela negre', una mostra fotogràfica en què es tractarà la visió de Manuel de Pedrolo sobre el gènere. Pedrolo és considerat un dels introductors del gènere negre i policíac a Catalunya, i aquest any se celebra el centenari del seu naixement, efemèride que ha impulsat una gran quantitat de reedicions i activitats.

stats