Còmic
Cultura 02/11/2011

El Saló del Manga tanca amb 65.000 assistents

A partir de l'any que ve se celebrarà a la Fira de Barcelona

Efe
1 min

BarcelonaUnes 65.000 persones van assistir al Saló del Manga celebrat a l'Hospitalet, que va tancar ahir la seva dissetena edició. L'exposició "Samurais de paper", amb originals del dibuixant Hiroshi Hirata, un dels convidats estrella d'aquesta edició, va ser una de les iniciatives més aplaudides pel públic.

El director del Saló, Carles Santamaria, ha considerat que "la gran assistència de públic mostra la vitalitat del certamen" i ha avançat que el 2012 seguiran treballant per "desenvolupar un certamen obert al gran públic, que, a la vegada, satisfaci els otakus".

Durant aquests dies han viatjat fins a l'Hospitalet la jove Kazue Kato, autora de Blue Exorcist, un dels manga i anime de més èxit en l'actualitat, així com Fujo Hirata, descendent d'una saga de samurais –és la 17a generació de Shogen Hirata, avi del conegut Musashi Miyamoto– i durant quatre dècades responsable de la Policia Metropolitana de Tòquio.

El Saló d'aquest any és l'últim que se celebra a l'Hospitalet, després de deu anys, ja que en la pròxima edició, davant l'increment del nombre de visitants i expositors, torna a la Fira de Barcelona, on podrà comptar amb una superfície d'uns 20.000 metres quadrats, 8.000 més dels que disposava en els tres espais que ocupava a la ciutat metropolitana.

stats