Cinema
Cultura 26/04/2012

'Els nens salvatges' defensa la joventut i l'educació al Festival de Màlaga

Patricia Ferreira es mira el món des del punt de vista dels adolescents en un film en què hi participen Marina Comas, Àlex Munner, Albert Baró, Aina Clotet, Clara Segura i Emma Vilarasau

Agències/ara
1 min
'Els nens salvatges'

BarcelonaS'ha presentat al Festival de Màlaga 'Els nens salvatges', producció catalana que aborda la problemàtica d'una joventut que no troba models en els pares ni els educadors. "Em volia tornar a posar en el punt de vista adolescent i reflectir aquest món", afirma Patricia Ferreira, directora del film, que ha rebut en el seu passi de premsa una forta ovació, tot i una interrupció de la projecció de gairebé una hora. "La pel·lícula és una defensa absoluta dels joves i una crida d'atenció per als adults", ha afegit Ferreira, que ha reivindicat amb insistència l'educació pública. "Els professors d'institut fan una feina heroica".

La directora ha subratllat a Màlaga que l'apel·latiu de "salvatges" que hi figura al títol és una percepció dels adults. "Nosaltres oblidem l'adolescència i quan veiem un grup de joves d'aquesta edat diem que són uns salvatges, però els joves d''Els nens salvatges' són adolescents normals amb famílies estructurades i sense problemes aparents".

Rodada en català en un barri de Barcelona de classe mitjana i a Sevilla, 'Els nens salvatges' és una aventura juvenil i una història d'amistat entre tres adolescents –cadascuns d'ells amb una problemàtica particular– que interpreten els joves intèrprets Àlex Munner ('Herois', 'Polseres vermelles'), Marina Comas ('Pa negre') i Albert Baró ('El cor de la ciutat') –els 'salvatges' de la pel·lícula–, però també compta amb la participació d'Aina Clotet, Clara Segura i Emma Vilarasau.

La pel·lícula s'estrenarà comercialment el 6 de juliol.

stats