Cultura 15/07/2015

Sanjosex, Tomeu Penya, Anna Roig i Judit Neddermann actuaran a la segona edició d'enciSAT!

Els Amics de les Arts, promotors d'aquest cicle de concerts, han fet la presentació de la nova edició dins d'un autobús, que ha anat des del centre de Barcelona fins al SAT! de Sant Andreu, per reivindicar que el barri no està tan lluny i que això no és una excusa per no anar-hi

Berta Vilanova
3 min
Alguns dels artistes que actuaran a la 2a edició de l'enciSAT!

BarcelonaEls Amics de les Arts han presentat aquest dimecres el nom dels artistes que formaran part del cartell de la 2a edició del cicle de música enciSAT!, que es farà al Sant Andreu Teatre (SAT!), del setembre a l'abril. El grup, impulsor d'aquesta iniciativa a través de la plataforma Pistatxo Produccions, ha volgut fer públic els noms en una roda de premsa ben original, ja que ha tingut lloc en un autobús que ha recorregut Barcelona, des del centre de la ciutat fins al SAT!, i ha fet dues parades per recollir alguns dels artistes que participaran en el festival. "La idea era demostrar que el barri de Sant Andreu està aquí al costat i que s'hi pot arribar amb autobús, com hem fet nosaltres avui. Que no pugui ser una excusa dir que està lluny", ha comentat Ferran Piqué, un dels components d'Els Amics de les Arts, i ha explicat que el festival EnciSAT! ha sorgit amb la idea, entre d'altres, de descentralitzar la cultura i reivindicar que no només hi ha concerts al centre de Barcelona.

Els artistes que han pujat a l'autobús i que participaran en l'enciSAT! 2015-2016 han sigut Anna Roig, Judit Neddermann, Joan Rovira i dos dels músics que acompanyen Els Amics de les Arts en els concerts, Pol Cruells i Ramon Aragall, que han tret disc en solitari. A aquesta llista d'artistes se li ha de sumar Sanjosex, que s'encarregarà d'obrir el festival el 4 de setembre, Tomeu Penya i Elena Gadel, que no han pogut assistir a la presentació. A més, el festival, inclourà un concert sorpresa el Dia de Reis, pensat per a un públic més familiar.

En total, l'enciSAT! es faran vuit concerts, que tindran lloc un cop al mes. "Hem intentat escollir músics que creiem que són bons i amb qui tenim afinitat. A més, volem arribar a un públic divers i a gent de diferents edats. El més important és que hi hagi música al barri i de qualitat", ha dit Piqué, que ha assegurat que el repte d'enguany és consolidar el festival. "Volem donar la sensació de ser un cicle que té un futur i que se seguirà fent. Ens agradaria igualar o superar la 1a edició, en la qual es van esgotar les entrades per a quatre concerts". Segons Piqué, també és rellevant el fet que el festival tingui lloc en un teatre com el SAT!. "Creiem que és un lloc molt interessant per fer concerts. No és un gran auditori, és un espai per a 380 persones, on la música se sent molt bé, i tens l'artista molt a prop i després del concert pots parlar o fer una cervesa amb ell. Als pobles això és més comú però a Barcelona no es té tant aquesta idea", ha comentat.

Judit Neddermann tancarà el cicle enciSAT! a l'abril amb un concert on aprofitarà per presentar el seu segon disc, que encara està realitzant. "És molt estrany això que no hagi acabat la gira del primer disc i ja tingui data per presentar el segon. Però estic molt contenta. M'agraden molt els artistes amb qui compartiré cartell, hi ha molta sintonia entre nosaltres i és ideal per fer la presentació oficial del disc que gravaré al setembre", ha explicat Neddermann, i ha afegit: "M'agrada també la idea que sigui un festival de format petit. Per mi és molt important que un cop s'acabi el concert s'estableixi una relació més propera amb el públic, i això només és possible en espais com el SAT!".

stats