Sant Jordi 2012
Cultura 21/04/2012

Les roses i els llibres de Sant Jordi arriben al Japó

L'Institut Cervantes de Tòquio ha celebrat el Dia Internacional del Llibre a la capital japonesa regalant roses i llibres

Ara / Acn
1 min
Sant Jordi al Japó

BarcelonaLes roses i els llibres de Sant Jordi han arribat al Japó de la mà de l'Institut Cervantes de Tòquio, que ha portat la Diada a la capital nipona aquest dissabte. El Japó, un dels països on més llibres es llegeixen, comença a popularitzar el 23 d'abril, segons afirma l'Institut Cervantes, que s'ha sumat a altres centres organitzant activitats al llarg del dia. A més, la Biblioteca Federico García Lorca, on acudeixen diàriament més d'un centenar d'usuaris, ha organitzat aquest dissabte un club de lectura amb l'autor peruà Fernando Iwasaki com a convidat d'honor. La jornada d'activitats ha comptat amb una presentació de la gastronomia catalana de la mà de Josep Barahona. El programa d'actes de Sant Jordi al Japó ha estat coorganitzat amb l'Associació Japonesa d'Amistat amb Catalunya i amb la participació de la Generalitat. L'edició d'enguany té la literatura infantil com a protagonista, amb lectura de contes, projecció audiovisual i exposició de les Tres Bessones.

En aquest sentit, s'ha comptat amb la presència de la reconeguda traductora Kazumi Uno, a la qual ha seguit una presentació sobre gastronomia catalana a càrrec del cuiner català Josep Barahona, que ha explicat als assistents la tradició dels panellets.

El centre celebra el Dia Internacional del Llibre des que va obrir les portes al Japó, l'any 2007. Des d'aleshores, imparteix classes de català.

stats