Cultura 23/04/2016

Menys roses, però més de les previstes: cauen un 15% les vendes per Sant Jordi

S'han venut cinc milions i mig de flors a tot Catalunya

Ara
2 min
Una parada de roses per Sant Jordi, a mig matí

BarcelonaMenys roses, però més de les previstes. Aquest Sant Jordi 2016 es tanca amb uns cinc milions i mig de roses venudes i amb l'alleujament dels floristes, que temien una mala campanya pel fet de caure la festivitat en dissabte. Tot i que les vendes han disminuït un 15% respecte a l'any passat, el president del Gremi de Floristes de Catalunya, Joan Guillén, assegura que des del sector "estan molt contents". El fet que empreses i particulars compressin la rosa divendres per ja tenir-la el cap de setmana i el bon temps que ha fet al matí han salvat una campanya que ha vingut marcada també pel malestar del sector per la gran quantitat de llicències que s'han atorgat per vendre roses al carrer.

El Gremi de Floristes ja havia expressat el seu malestar a l'Ajuntament de Barcelona pel fet d'haver atorgat per a aquest Sant Jordi un total de 4.642 llicències per a la venda de roses al carrer, un 3,45% més que l'any passat. La sorpresa ha arribat quan, segons ha assenyalat Joan Guillén, l'increment real del nombre de permisos ha estat "del 20% o més". "Hi ha una oferta exagerada, amb parades per tot arreu", lamenta. "Ja no tenim més marge de parlar-ho: s'ha d'anar a regular", insisteix. "És vital l'ordenació perquè hi ha unes 1.500 parades il·legals amb 650.000 roses que es venen sense cap control", ha indicat el responsable del Gremi de Floristes.

Tot i que Guillén respecta que, de manera lícita, entitats i col·legis, entre d'altres, venguin roses per la Diada de Sant Jordi en parades instal·lades al carrer, considera "fonamental" que "hi hagi un ordre" i que, sobretot, s'ofereixi un producte de qualitat al client. Amb motiu de la celebració, s'han distribuït pels establiments especialitzats cartells per animar els compradors que adquireixin la rosa a les floristeries per professionalitat i tradició. En aquest sentit, el president del Gremi de Floristes ha mostrat gratitud a totes aquelles persones que han comprat la rosa a les floristeries. "Hem treballat amb tota l'estima per oferir el millor producte, i que la rosa els duri tota una setmana sencera", ha declarat.

stats