Història
Cultura 31/08/2015

Santpedor tindrà un "museu d'història viva" de l'Edat Mitjana amb un poblat i una església romànica

La fundació Bages Medieval és l'encarregada de construir aquest centre, que comptarà amb la construcció d'una església romànica de l'època i recreacions de lluites medievals

Acn
1 min
Els responsables del projecte a la finca El Plaià del municipi de Santpedor on volen construir el poblat medieval/  Jordi Torras

BarcelonaLa fundació Bages Medieval construirà un poblat medieval a la finca El Plaià, situada al municipi de Santpedor, per recrear com era la vida quotidiana al segle XI. Els treballadors d'aquest equipament turístic construiran una església romànica a la vista del públic i també es recrearan lluites medievals. A més, el públic hi trobarà propostes gastronòmiques de l'època.

"Els visitants podran veure com va creixent el poblat i es transportaran així a l'època medieval", ha explicat Mireia Arenós, una de les responsables del projecte, que es preveu que obri les portes el primer quadrimestre del 2017. També podran veure com els habitants del poblat preparen la pedra per construir l'església, cuiden els animals de granja, tenyeixen roba i fan activitats agrícoles relacionades amb cada època de l'any.

Es tracta d'una iniciativa única a Catalunya que busca promoure un "caràcter diferent a les fires medievals", segons Sendo Espinalt, un dels impulsors del projecte, que afegeix que és necessari crear "un espai amb un caràcter històric rigorós" com aquest.

stats