Cultura 30/07/2021

Scarlett Johansson demanda Disney per l'estrena online de 'Viuda Negra'

L'actriu considera que la companyia va incomplir el seu contracte amb l'estrena simultània en cinemes i la plataforma Disney+

2 min
L’actriu nord-americana Scarlett Johansson en una imatge de la pel·lícula Viuda Negra.

BarcelonaScarlett Johansson ha presentat aquest dijous una demanda contra Disney en un tribunal de Los Angeles argumentant que la companyia ha incomplert el seu contracte amb l'actriu amb l'estrena del film Viuda Negra, que inicialment s'havia d'estrenar en exclusiva als cinemes però finalment es va poder veure també a la plataforma Disney+. Segons informa The Wall Street Journal, Johansson, que interpreta al film una espia secreta renegada i membre dels Venjadors, reclama que el seu contracte amb Marvel només preveu l'estrena en cinemes i que el llançament simultani en Disney+ afecta el seu sou, que depèn dels ingressos de taquilla. Viuda Negra porta 135 milions d'euros recaptats arreu del món, una xifra molt inferior a la d'altres personatges de Marvel: Capitana Marvel, per exemple, va recaptar 947 milions d'euros i Black Panther 1.129 milions d'euros.

"No és cap secret que Disney està llançant pel·lícules com Viuda Negra a la plataforma Disney+ per augmentar els subscriptors i així impulsar el preu de les accions de la companyia, que s'amaga rere el covid i el fa servir com a pretext", va declarar l'advocat de Johansson, John Berlinski, que també va afirmar que "segurament aquest no serà l'últim cas que veurem en què el talent de Hollywood s'enfronta a Disney i deixa clar que, sigui quina sigui l'estratègia de la companyia, té l'obligació de complir amb els seus contractes".

Disney ha respost a la denúncia de Johansson acusant l'actriu d'ignorar el context excepcional de la pandèmia. "Aquesta denúncia és especialment trista i angoixant per la seva cruel indiferència als efectes horribles, prolongats i globals de la pandèmia del coronavirus", deia un comunicat de la companyia. "Disney ha complert el seu contracte amb Johansson. És més, l'estrena de Viuda Negra amb Disney+ amb accés prèmium ha ampliat significativament les possibilitats de rebre una compensació addicional per damunt dels 20 milions de dòlars (16,8 milions d'euros) que ha rebut fins ara", continua.

Segons un comunicat anterior, Viuda Negra va obtenir 60 milions de dòlars (50,41 milions d'euros) durant el seu primer cap de setmana a Disney+, en què la pel·lícula es podia veure amb un cost afegit de 30 dòlars (21,99 euros a l'estat espanyol). Als cinemes, la pel·lícula va obtenir uns 80 milions de dòlars (67,19 milions d'euros) durant el primer cap de setmana, però en el segon cap de setmana es va enfonsar un 67% en la recaptació de taquilla, la segona pitjor caiguda per a una pel·lícula de l'Univers Cinematogràfic Marvel. Els analistes atribueixen aquesta caiguda a l'estrena simultània a Disney+ i a la pirateria que facilita l'accés en streaming a la pel·lícula.

stats