Un segon professor de l'Institut del Teatre, investigat i apartat de la docència

La comissió que investiga l'assetjament i els abusos de poder al centre ha demanat mesures cautelars

, i
Albert Llimós i Núria Juanico
2 min
Els estudiants de l'IT i altres centres d'arts escèniques protestant pels carrers de Barcelona aquest passat febrer

BarcelonaDos dies després que l’ARA destapés els casos d’assetjament i abusos a l’Institut del Teatre, un professor explicava a l’assemblea d’estudiants reunida a l’atri de l’edifici que hi havia, al marge de Joan Ollé, el nom d’un segon docent damunt la taula. Es tracta de Boris Dausà, que ha estat suspès de manera cautelar de les classes a petició de la comissió encarregada d’investigar la qüestió.

Arran de les instàncies presentades pels alumnes i la informació recollida durant l’últim mes, els membres de la comissió van requerir que Dausà fos apartat de la docència, sense tenir contacte directe amb els alumnes, malgrat que continua treballant en projectes vinculats a l’IT des de casa seva. No és una decisió definitiva, sinó temporal, fins que no es presentin les conclusions finals. Amb Dausà, doncs, s’apliquen les mateixes mesures que es van decidir de manera urgent respecte a Ollé. El director teatral impartia classes en un taller abans de jubilar-se al final d’aquest curs, però l’endemà de la publicació del reportatge en va ser apartat immediatament, tot i que continua cobrant mentre la comissió l’investiga.

Classes a la muntanya

Just després que es publiqués el reportatge, uns quants alumnes de l’Institut del Teatre van posar en coneixement de la direcció del centre –ara vacant– que Dausà havia impartit classes i fet festes en una casa a la muntanya, malgrat que l’IT ho prohibeix explícitament, durant diversos cursos, fent propostes any rere any a diferents generacions d’estudiants per sumar-s’hi. A la pròxima junta de govern de l’IT, prevista per a l’abril, es farà públic el decret sobre aquest cas concret.

Fins ara la comissió no ha informat del nombre de denúncies rebudes, malgrat que durant els primers dies n’hi va haver quatre de dotze alumnes diferents que feien referència a qüestions de caràcter sexual. En una entrevista a l'ARA, el responsable de l'àrea de cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García Cañizares, explica que la comissió té dos mesos per analitzar els fets ocorreguts al centre, amb un més de pròrroga si fos necessari. Una comissió que es va ampliar des del principi del procés atesa la magnitud del tema que es va denunciar.

stats