LLIBRES
Cultura 22/02/2014

Sembra Llibres, nou projecte editorial en català al País València

Salva Almenar
2 min

ValènciaDesprés d’anys en què notícies com l’ERO a l’editorial Bromera, la desaparició de Brosquil Edicions, els acomiadaments a Tàndem i les dificultats econòmiques d’Edicions 3i4 no han fet més que aprimar i afeblir la producció literària en català al País Valencià, el naixement d’un nou segell editorial és una notícia sorprenent, alhora que quasi necessària.

Des de l’aparició d’Onada Edicions (Benicarló) i Andana Editorial (Algemesí), han hagut de passar uns deu anys perquè un nou projecte literari veiés la llum. Joan Carles Girbés, exeditor de Bromera, ha decidit embarcar-se en l’aventura de dirigir Sembra Llibres, la nova editorial en llengua catalana que ahir es va presentar a València. Tot i que reconeix que “publicar en valencià des del País Valencià no és una feina gens fàcil”, considera que “cal fer l’intent” perquè en un futur no només el 3% de valencians llegeixin llibres en llengua pròpia. Un dels seus objectius és atreure “un públic jove i adult que ha estat escolaritzat en valencià però que no el llegeix”. Per això tractarà de crear amb cadascun dels llibres que editi “una comunitat interactiva de lectors” perquè “ja no té sentit adreçar-se al mercat en abstracte”, va assenyalar. Per l’editor d’aquest nou projecte, que té vocació d’abastar tot el territori catalanoparlant, s’han de fer llibres “que connecten molt bé amb un lector concret”.

Al mes de març es publicaran dos dels primers títols de Sembra Llibres. El dia 14 sortirà al carrer Totes les cançons parlen de tu, la primera novel·la de Xavi Sarrià, cantant d’Obrint Pas, que està ambientada en la València dels anys 90, i el 28 de febrer veurà la llum Vertigen, un text a quatre mans de les periodistes Esperança Camps i Empar Marco que, a mig camí entre la realitat i la ficció, narra el tancament de Radiotelevisió Valenciana.

stats