Novetat editorial
Cultura 31/05/2016

Sembra Llibres recupera Roald Dahl amb motiu del centenari del seu naixement

L'editorial valenciana publicarà el 15 de juny una antologia amb 13 dels millors relats del britànic, autor de 'Charlie i la fàbrica de xocolata' i 'Oncle Oswald'

Ara
1 min
Sembra Llibres recupera Roald Dahl amb motiu del centenari del seu naixement

BarcelonaSembra Llibres incorpora al seu catàleg un dels grans noms de la literatura del segle XX: Roald Dahl, de qui aquest setembre se celebra el centenari del seu naixement a Llandaff (Gal·les). 'Els millors relats de Roald Dahl', que arribarà a llibreries el dia 15 de juny, aplega una selecció de 13 relats imprescindibles adreçats al lector adult amb els ingredients que fan tan especial l'autor: humor, emoció, sarcasme i capacitat de meravella, sovint amb un punt fosc i macabre. Són narracions protagonitzades per personatges extravagants i magnètics que han esdevingut clàssics del gènere. L'obra ha estat traduïda per Ferran Ràfols, i vol contribuir a connectar la saviesa narrativa de Dahl entre les noves generacions.

La producció de Roald Dahl (1916–1990) es divideix en l'obra per a adults i l'adreçada a nens. En el primer apartat destaquen 'Oncle Oswald' (1979), 'Històries imprevistes' (1979), 'Històries de fantasmes' (1983) i els llibres de memòries 'El nen' (1984) i 'Sol pel món' (1986). En el segon s'hi inclouen novel·les com 'Charlie i la fàbrica de xocolata' (1964), 'El fantàstic senyor Guillot' (1970), 'El gran amic gegnat' (1982) –que Steven Spielberg acaba d'adaptar al cinema– i 'Matilda' (1988). L'obra de Dahl destaca per l’enginy, la destresa narrativa i la inesgotable capacitat de sorpresa. The Observer el va considerar "el mestre absolut dels relats amb final inesperat", i Alfred Hitchcock va adaptar per a televisió moltes de les seues històries inquietants. The Washington Post va dir d’ell que la seua ment era "inequívocament malèvola i perversa", dos elogis per a un mestre del conte que pretenia, per damunt de tot, mantenir en tensió els lectors, sorprendre’ls i enganxar-los a la lectura.

stats