22/02/2011

La senyora Fry

2 min

Fa poc he conegut la senyora Fry, esposa abnegada i mare sol·lícita d'una colla de fills. No sé exactament quants, em sembla que uns cinc, sis o set. Molts. L'Edna Fry és una dona anglesa i elegant. No surt mai de casa sense barret, va vestida de dalt a baix de Mark & Spencer, beu te en tasses de porcellana fina i amaneix les converses amb frases intel·ligents. Està casada amb l'Stephen Fry, l'actor, escriptor i presentador anglès. L'Stephen es presenta públicament com a gai, cosa que no agrada gaire a la seva dona. En realitat, jo sospito que les intencions del famós presentador són bones. Vol apartar-la del circ mediàtic que l'envolta, encara que sigui inevitable. A vegades discuteixen o, simplement, l'Stephen se'n va al pub. Malgrat tot, s'estimen. Ella entén que el seu marit sigui un addicte al karaoke i l'actor és comprensiu amb els àpats a prova d'estómacs resistents que l'Edna cuina.

Si hi ha una afició que uneix el matrimoni és l'exhibicionisme i no és que de tant en tant surtin al carrer amb gavardina i mitjons agafadets del bracet, sinó que els encanta explicar la seva vida privada a través del Twitter. He conegut l'Edna per les seves piulades a @Mrs Stephen Fry. Algunes veus malintencionades asseguren que és el mateix Stephen disfressat de dona. L'Edna s'ha defensat d'aquestes injúries públicament.

L'any passat va publicar el seu diari, Mrs Fry's diary , del qual es van vendre milers de còpies en paper. Va guanyar el Shorty Awards, el premi al millor tuittejador de l'any. No va anar a la cerimònia perquè havia de fer el sopar a les criatures, però va donar les gràcies per videoconferència en 140 caràcters, com un tuit. Diuen que l'Stephen Fry és enginyós, però és que encara no coneixeu l'Edna. L'altre dia deixava anar: "He portat els nens al dentista, és que no tenia prou calés per dur-los al parc d'atraccions". Fins i tot, després dels anys que du casada, encara se sorprèn. Enmig de l'esmorzar va piular: "L'Stephen diu que se li ha aparegut la cara de Jesús a la torrada. Deu ser un miracle, perquè no tenim torradora!" Adoro l'Edna, fins i tot quan es posa críptica. Dimecres escrivia: "Bon dia, estimats. Benvinguts al meravellós món del dimecres. Obre 24 hores. No traieu les mans fora del dia, sobretot!"

stats