Música
Cultura 21/03/2012

Sergi Mestres guanya el primer concurs de pianistes amateurs 'Tu hi toques?'

El pianista barceloní tocarà el divendres 23 a l'Auditori del Conservatori Superior del Liceu al costat dels finalistes de la 58a edició del concurs Maria Canals

Ara
1 min

BarcelonaEl barceloní Sergi Mestres ha guanyat la primera edició del concurs de pianistes amateurs del Maria Canals 'Tu hi toques?'. El premi el permetrà tocar el divendres 23 de març al Concert de Guanyadors, que se celebrarà a l'Auditori del Conservatori Superior del Liceu, juntament amb els tres finalistes del 58è Concurs Internacional de Música Maria Canals. La primera edició del concurs 'Tu hi toques?' ha rebut més 40 vídeos de pianistes amateurs.

Sergi Mestres va néixer el 1970 i als 7 anys va iniciar els estudis musicals a Badalona. Va cursar el grau mig al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on obtingué el Premi d'Honor de Piano l'any 1995, i es va formar amb els professors Marta Fusté, Clotilde Elias, Carme Undebarrena i Miquel Farré.

El guanyador del 'Tu hi toques?' interpretarà al Concert de Guanyadors el tema que l'ha fet mereixedor del premi, el 'Basso Ostinato' de R. Shchedrin. "És un tema que vaig escoltar l'any 1992 com a oient del Concurs Internacional de Música Maria Canals i que aleshores va interpretar la concursant cubana Elisabeth Caro", ha explicat Mestres. Actualment, Sergi Mestres dóna classes de piano i treballa en diverses agències musicals.

stats