Cultura 30/05/2019

La SGAE, expulsada de la CISAC per un any, com a mínim

La Confederació Internacional de Societats d'Autors al·lega les múltiples denuncies que té pendents

1 min
La seu de la SGAE a Madrid

L'assemblea general de la CISAC, la Confederació Internacional de Societats d'Autors i Compositors, ha votat aquest matí a favor de l'exclusió temporal de l'espanyola Societat General d'Autors i Editors (SGAE), segons un comunicat emès per l'entitat.

"La CISAC porta treballant molts mesos amb la SGAE arran de les denúncies interposades i que són motiu de gran preocupació en relació amb les activitats de l'entitat, incloent-hi el tracte discriminatori de titulars de drets i l'aplicació de procediments de repartiment de manera no equitativa", fa el comunicat.

El CISAC va fer arribar a la SGAE un informe complet l'abril del 2018 amb una sèrie de recomanacions per canviar les normes de governança, els estatuts i els procediments de repartiment de l'entitat. Al desembre del mateix any, i després que la SGAE no respongués "als requeriments exigits", el consell de direcció de la CISAC va anunciar l'obertura d'un procediment sancionador.

La votació d'aquest dijous respon a una "anàlisi exhaustiva" de les recents reformes posades en marxa per la nova presidenta de la SGAE, Pilar Jurado. "S'han proposat una sèrie de canvis favorables que encara no han estat aprovats per l'assemblea general de la SGAE".

La CISAC celebra els "avenços positius" duts a terme recentment per la SGAE per millorar la situació, però està a l'expectativa de reformes més profundes i duradores que comptin amb el ple suport de l'assemblea general de la SGAE. També exigeix que siguin dutes a terme per part dels òrgans de govern de l'entitat.

L'assemblea general de la CISAC ha acordat que la sanció podrà ajustar-se o aixecar-se en qualsevol moment, sempre que el consell de direcció de l''entitat consideri que s'ha aconseguit el progrés suficient per aplicar els seus requeriments.

stats