Cultura 15/03/2013

S'inicien els tràmits per convertir el Mas Miró en un centre cultural obert al públic

L'Ajuntament de Mont-roig, la Fundació Joan Miró i els propietaris del Mas Miró engeguen la creació de la Fundació Mas Miró

Ara
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Mont-roig, la Fundació Joan Miró, i Joan Punyet i Lola Fernández, els propietaris del Mas Miró, han presentat aquest divendres la creació de la Fundació Mas Miró. La nova entitat gestionarà el projecte de restauració, adequació i museïtzació de la masia, que serà un centre cultural obert al públic. S'ha fet pública, també, la primera composició del patronat: estarà presidit per Ferran Pellicer, l'alcalde Mont-roig, i els vocals seran Joan Punyet i Lola Fernández, propietaris del Mas; Jaume Freixa, president de la Fundació Joan Miró; Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró, com a experta en l'artista, i el secretari serà l'advocat i economista Josep Maria Coronas. Per últim, la Fundació Joan Miró serà l'encarregada de tutelar el projecte de museïtzació del Mas.

La Fundació Mas Miró té com a objectius gestionar el Mas Miró, declarat bé cultural d'interès nacional, com a equipament cultural obert al públic; difondre'n la importància en la creació artística de Joan Miró i en l'entorn de Mont-roig del Camp; consolidar l'espai com a centre territorial de referència de l'art mironià; donara conèixer la cultura i l'art de l'àrea de Mont-roig, i promoure la realització de seminaris, cursos, conferències, representacions i altres manifestacions culturals al Mas.

stats