Cinema
Cultura 03/02/2013

Glamur a la catifa vermella dels premis Gaudí

Hi desfilen autoritats, artistes i nominats als guardons del cinema català que se celebra aquest diumenge al vespre

Efe
2 min

BarcelonaEls convidats a la gala dels V premis Gaudí, que concedeix l'Acadèmia del Cinema Català, han començat a desfilar per la catifa vermella, encapçalats per alguns dels nominats.

Passats quarts de vuit, han aparegut al Barcelona Teatre Musical (BTM) els primers convidats i nominats, entre els quals part de l'equip de The Pelayos, l'actor Francesc Orella, nominat a millor actor secundari per 'Els nens salvatges', i el nen actor Nil Cardoner, protagonista de 'Fènix 11:23', juntament amb el seu director, Sergi Lara, tots dos també candidats.

En els primers moments, el glamur que sempre acompanya la catifa vermella no s'ha fet esperar de la mà de l'actriu Cristina Brondo, amb un elegant vestit blanc del dissenyador Nihil Obstat. El presentador de la gala, el periodista i humorista Andreu Buenafuente, vestit per Antonio Miró, ha entrat al teatre poc abans de les 8 del vespre acompanyat de la seva parella, l'actriu Silvia Abril. Buenafuente, sense nervis aparents, ha assenyalat que "ara tampoc està la cosa com per tirar pestes sobre el nostre ofici, un ofici molt bonic, amb molt nervi darrere" i ha afegit: "El riure i els aplaudiments ho justifiquen tot i en meva memòria no hi queden mai mals moments".

El president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, que amb aquesta gala s'acomiada del càrrec que ha ocupat els últims cinc anys, s'ha fet esperar. Així mateix, ja han fet acte de presència al BTM el director mallorquí Agustí Villaronga, el gran triomfador fa dos anys amb 'Pa negre', les actrius Montse Alcoverro, Marina Comas (vestida per la firma de Menchén Tomàs), Irene Montalà (amb un vestit de Yolan Cris), Assumpta Serna i els actors Lluís Homar i el jove Àlex Monner, candidat a millor actor per 'Els nens salvatges'. Monner, que se sent a gust fent papers d'adolescent, ha confessat que, si avui li donessin el premi se sentiria "superfeliç", i que, "si passa, em posaré tan nerviós que prefereixo no pensar-hi".

stats