Cinema
Cultura 19/12/2021

Spiderman rebenta la taquilla mundial

Obté xifres prepandèmiques i el tercer millor cap de setmana de la història

Ara
1 min
Spiderman: sin
 Camino a casa

Mentre West Side story es desploma poc després de l'estrena i El callejón de las almas perdidas de Guillermo del Toro tampoc aconsegueix bons resultats, Spiderman sí que imposa la seva xarxa aràcnida. Es tracta del primer blockbuster que funciona a nivells prepandèmics, cosa que no havia passat amb l'esperat James Bond.

L'estrena de l'Spidey ha aconseguit imposar-se com la tercera millor estrena estatunidenca només per darrere de Vengadores: Endgame (2019) i Vengadores: Infinity War, i ja ha recaptat 253 milions de dòlars (225 milions d'euros) als Estats Units, superant El despertar de la força, l'última entrega de Star Wars (2015). Es calcula que al món l'han vista uns 20 milions de persones i ha recaptat globalment 587 milions de dòlars (522 milions d'euros). També és la tercera millor estrena global (sense comptar-hi encara la Xina) de la història, en un context d'augment dels contagis, en especial a Europa.

Només amb l'estrena el primer dia als Estats Units Spiderman: Sin camino a casa ja havia superat els 100 milions de dòlars, fita que cap altre film havia superat en tot el primer cap de setmana durant la pandèmia.

Els experts pronostiquen que la bola no farà més que créixer els propers caps de setmana en comptes de decaure, perquè confien que el boca-orella i la crítica positiva tinguin un efecte incentivador.

stats