Publicitat
Publicitat

CÒMIC

Marvel s'inventa un nou Spiderman negre com Obama

Miles Morales va substituir a l'estiu Peter Parker, que va morir en l'univers paral·lel a la sèrie original de l'home aranya creada el 1962

Miles Morales, el nou home aranya fill d'una porto-riquenya i un afroamericà que viu al barri novaiorquès de Brooklyn, és un reflex de la diversitat ètnica dels Estats Units, un país que des del 2008 té un president que, igual que el nou superheroi, és producte del mestissatge racial. "Quan Barack Obama va ser elegit president, molta gent va veure un president afroamericà. Jo vaig veure Obama com el producte d'una barreja de races, i per a mi passa el mateix amb Miles", explicava l'editor de Marvel, Axel Alonso.

Alonso va explicar que quan l'editorial va decidir convertir Milers Morales en un superheroi, ho va fer "sabent que havia de ser un reflex de la diversitat cultural" del país, cosa que va causar un gran enrenou en la comunitat hispana, després del seu llançament el passat 3 d'agost amb el quart número d' Ultimate Comics Fallout. Alhora, ha recordat que l'equip de treball de Marvel ja havia discutit anteriorment crear un Spiderman afroamericà, però que aquest moment no va arribar fins l'estiu passat. Això, però, no afecta la sèrie original The amazing Spider-Man, on Peter Parker continua tenint grans poders i grans responsabilitats de superheroi.

Alonso, fill també d'un mexicà i una britànica que va créixer a San Francisco (Califòrnia), i que fa un any va ser nomenat editor en cap de Marvel en substitució de Joe Quesada, que segueix com a màxim responsable creatiu de la firma, va ser ascendit amb l'objectiu de buscar "noves veus i reinventar els grans personatges de l'editorial, com Spiderman, X-Men, Wolverine i molts altres".

"Li vam donar una cara diferent a Spiderman", sosté Alonso, conscient que la idea d'un nou home aranya afroamericà podria ser criticada pels seguidors del famós personatge amb què han crescut generacions. El nou encarregat de protegir Nova York és un noi de pell negra, ulls marrons i cabells negres a qui Marvel descriu com un jove d'un col·legi concertat i molt lligat als seus pares.

"L'objectiu és que la gent s'hi identifiqui. Has de sentir el cor del superheroi per entendre'l", va afirmar Alonso, que se sent proper a la història de Miles perquè també és producte del mestissatge racial. No obstant això, malgrat els orígens del nou personatge, Alonso no creu que s'hagin de fer històries seves defensant immigrants, i recorda que això "depèn de l'escriptor, més que dels editors".

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT