Música
Cultura 05/11/2021

Stay Homas protagonitzen el retorn de la música en directe a la sala gran de Razzmatazz

L'espai del Poblenou no acollia cap concert des de fa dinou mesos

Ara
2 min
La sala Razzmatazz durant el concert dels Stay Homas.

BarcelonaLa sala barcelonina Razzmatazz va reobrir el 13 d'octubre les portes després de tenir-les dinou mesos tancades per la pandèmia del covid-19. Però no ha sigut fins aquest dijous que la música en directe ha tornat a la sala principal de Razzmatazz, i amb el públic dret. Ho ha fet amb un concert de Stay Homas en el marc del Cruïlla de Tardor. En aquest context, el codirector de Razzmatazz, Lluís Torrents, i el director del Cruïlla, Jordi Herreruela, han coincidit en mostrar-se molt contents per poder celebrar el concert i també en reclamar que l'aforament a les sales passi del 80% al 100%, tal com recull l'ACN. De fet, Torrents espera que el Govern aprovi la mesura en quinze dies.

Stay Homas ha pujat a l'escenari de Razzmatazz quan fa gairebé un any de la publicació del disc Agua i d'aparèixer a la llista dels 10 àlbums més venuts a Espanya durant el 2020, i que ha aconseguit quasi 800.000 oients mensuals a Spotify. El trio ha actuat el dia que tenia previst fer-ho Mala Rodríguez, concert que ha hagut de ser cancel·lat per motius aliens a l'organització.

Guillem Boltó, de Stay Homas, ha destacat que els feia molta il·lusió actuar a Razzmatazz després de 600 dies de tancament sense música en directe a la sala principal. El seu company de grup, Klaus Stroink, ha recordat que durant aquest any i l'anterior van fer gires amb diferents restriccions per la pandèmia del covid-19. Ha admès, per exemple, que cada vegada que anaven a un lloc no sabien si el públic podria estar dret o no. "Ha estat un luxe com una casa, però, poder anar de gira i exercir com a músic durant un any tan estrany", ha afegit.

El codirector de Razzmatazz, Lluís Torrents, ha remarcat que "és el primer directe a la sala gran" i ha assegurat que estan "molt feliços i que l'equip està molt content per tornar a la normalitat després de dinou mesos tancats". Ha admès que aquest període de tancament ha sigut "molt llarg i angoixant". "Avui no és dia de retrets, sinó d'estar contents i feliços i oblidar tot el que ha passat". Tot i això, Torrents ha recordat que no estan al 100% d'aforament, sinó al 80%. "Ara estem cobrint les despeses, però hem de treballar en condicions i tornar el deute que hem generat", ha dit. En aquest context, espera que el Govern aprovi en quinze dies l'aforament del 100% tenint en compte que són "l'únic sector" que obra demanant certificats d'immunització en "espais amb molt baixa capacitat de contagi". "No entenem per què aquí estem al 80%", ha afegit.

Jordi Herreruela, director del festival Cruïlla i de la programació del Cruïlla de Tardor, ha manifestat que és un dels dies més feliços dels últims anys perquè es torna a obrir Razzmatazz per fer-hi concerts. "És un dia feliç per partida triple: per al Cruïlla, que hem sigut un exemple de resistència; per a Stay Homas, que ha sigut el grup emblemàtic d'aquesta època, i per a Razzmatazz, que és l'abanderada de la música en directe", ha dit Herreruela.

stats