NARRATIVA
Cultura 07/12/2010

L'herència de Larsson

L'última entrega de 'Millenium' podria sortir publicada si Eva Gabrielsson decidís acabar el manuscrit que Larsson va deixar a mig fer

Efe
1 min

BarcelonaStieg Larsson, l'autor de la saga milionària de Millenium, va morir l'any 2004 d'un infart, abans de veure publicat el primer dels seus llibres, Els homes que no estimaven les dones. Larsson era un periodista reconegut, reporter de guerra i fundador de la revista Expo. Els volums de Millenium eren, segons diu la seva parella, Eva Gabrielsson, un pla de pensions per als anys que, pensava, els quedaven per endavant. I segur que no imaginava l'èxit que han arribat a recollir. Tot i que va morir sense acabar la sèrie, Larsson va deixar 320 pàgines de l'últim llibre de la saga (més o menys dues terceres parts), que podrien veure la llum l'any 2015.

Eva Gabrielsson està a punt de publicar a França Millenium, Stieg et moi (Millenium, Stieg i jo), una biografia especialment centrada en la seva relació amb Larsson, d'unes 150 pàgines. Després d'aquest treball, Gabrielsson es planteja acabar el volum que Larsson va deixar a mitges. Aniria signat pels dos. Una part dels beneficis serien per a la revista Expo que, per ordre de Larsson, ja havia de rebre les recaptacions d'aquesta quarta entrega.

Però l'assumpte del llegat de Larsson és un xic més complicat. Ell i Gabrielsson no estaven casats i, com que no hi havia testament, els drets i beneficis de les seves obres han anat cap al pare (Erland) i el germà (Joakim). Com explica Gabrielsson a Millenium, Stieg et moi, Stieg no es parlava amb Erland ni amb Joakim des de feia temps. De fet, els dos hereus han advertit que si Gabrielsson publica les famoses memòries, no deixaran que acabi la saga.

stats