Art

L'exposició vol oferir una mirada pedagògica sobre el moviment

'El surrealisme' s'exhibeix al Japó

Obres de Pablo Picasso, Salvador Dalí i Joan Miró formen part de les 300 peces de la mostra

Una exposició mostra a Tòquio prop de 300 pintures, fotografies, escultures, documents i films dels exponents més destacats del surrealisme, entre els quals destaquen Pablo Picasso, Salvador Dalí i Joan Miró.

El Surrealisme, tal com ha explicat el comissari de la mostra, Didier Ottinger, vol fer "pedagogia" del moviment artístic; és la primera gran mostra que se li dedica al Japó, un país que André Breton assenyalava com "un dels més receptius a la veu del surrealisme".

La constel·lació surrealista està formada per obres de Magritte, Dalí i Miró i noms com André Masson, Matta i Wilfredo Lam (moltes provenen del Museu Nacional d'Art Modern Centre Pompidou) i, com ha destacat Ottinger, l'aportació dels artistes espanyols al surrealisme va ser "clau".

El curtmetratge El perro andaluz, de Luis Buñuel i en què també va col·laborar Dalí, comparteix protagonisme amb El doble secreto, de Magritte; La siesta, de Miró; i Durmiente, caballo, león, invisibles, de Dalí. La mostra es podrà visitar fins al 9 de maig al Centre Nacional d'Art de Tòquio.

Més continguts de